Followers

13.7.10

Masak lauk simple lagi

Assalamualaikum dan salam pagi ceria untuk semua.

Bersama kicauan burung, udara pagi yang nyaman masuk melalui dedaun tingkap yang terbuka, terasa amat bersemangat hari ni untuk ke pejabat. Hari ni ada mesyuarat bulanan. Moga-moga kami dapat selesaikan agenda dengan sebaik-baiknya.

Untuk menjamu mata dan selera pada pagi ni kakchik nak hidangkan Pucuk Paku Goreng untuk kalian semua. Nasi panas pun sudah ada, dimakan pula bersama ikan goreng dan sambal putik pauh (mempelam muda), fuh, mau nak bertambah nasi.

Gambar pinjam dar My Culinary Adventures
Actually tu hidangan untuk dinner malam tadi tapi masih ada sedikit kebihan dan kakchik makan buat sarapan la pagi ni. Kalau tak makan roti dgn jem ajelah. Tak sempat sebab nak keluar awal sikit pagi ni.

Kalau nak resepi sempoinya, sila ke My Culinary Adventures la ya.

Selamat bersarapan semua!

10 comments:

  1. huh bestnya pucuk paku... lama tak makan kerabu pucuk paku...

    ReplyDelete
  2. sedapnyo sambal putik pauh tu....meme akn membangkitkn selero make.

    ReplyDelete
  3. lauk2 kak chik ckp tu buat sy lapor...hari ni pun sarapan dgn kuih2 je...laporlah....

    ReplyDelete
  4. SALAM
    KAKCHIK...YG RINGKAS2 TU LA YG MENAMBAT SELERA,TAK JEMU,MAU NASI TAMBAH 2 PINGGAN...

    ReplyDelete
  5. Wan, kakchik belum pernah try buat kerabu pucuk paku. Next in line kot sebab ada 2 ikat lagi tu.

    ReplyDelete
  6. lamo doh tok makae pucuk paku nie...


    dulu maso dok di Dabong , kalu nok makae pucuk paku , kutip tepi sungai jah ...

    ReplyDelete
  7. kak nza, kakchik songlap sambal dr rumah ummi. nak buat sendiri tak sempat hehe. lagipun umi punya lagi sedap.

    ReplyDelete
  8. Suzi, kakchik pun jadi lapar semula bila baca entri ni hehe.

    ReplyDelete
  9. Wkslm kak kam. Ada orang kata, kakchik masak ringkas sebab dia tak pandai masak haha. Tapi alhamdulillah suami makan selera.

    ReplyDelete
  10. kak pB, meme betul kae, zame dulu buleh kutip ttepi jale jah.

    ReplyDelete

Kakchik ucapkan terima kasih banyak sebab teman-teman sudi memberi komen. Insyaallah kakchik akan membalasnya secepat mungkin.

Related Posts with Thumbnails