Followers

3.7.10

Kaftan Kashmir Yang Sesuai Untuk Muslimah

Assalamualaikum semua. Salam pagi.

Gambar-gambar dari Exotic India.

Salah satu dari hiburan buat diri kakchik ialah melihat pakaian-pakaian yang boleh menutup aurat. Baju dah sangat ok cuma tudung je yang perlu dipakai, barulah lengkap.

Malam semalam, kakchik ada membaca blog seorang sahabat, orang US yang sukakan kaftan batik. Kakchik pun terfikir, tentu ada banyak blog yang menjual kaftan ni. Maklum saja di negara kita ni kaftan ni dah jadi pakaian santai dan kini dah jadi pakaian formal.

Kakchik pun Google la kot-kot dapat cari banyak link peniaga-peniaga batik terutama kaftan. Sayangnya tak banyak yang kakchik jumpa. Yang mana kakchik dapat masuk tu banyak yang dah lama tak update. Terfikirlah pulak, kat Kelantan ni banyak juga pengeluar kaftan batik ni. Pergi saja ke Penambang ataupun ke PCB ada satu kawasan tu memang khusus untuk pengusaha batik. Bergayutan pelbagai jenis pakaian hasil dari batik. Boleh buat bisnes tak?

Ada satu website tu iaitu Exotic India memaparkan banyak pakaian sopan termasuklah koleksi kaftan kashmir yang kakchik tayang kat sini. Kalian suka tak? Bagi kakchik kaftan kashmir tu serupa dengan jubah kat Malaysia ni dari segi design. Harganya nak kena ready duit dalam USD150 ke atas, huhu, quite pricey. Sebabnya kaftan ni dibuat dari sutera dan kain kapas kualiti tinggi.

Apa pandangan kalian terhadap kaftan kashmir ni?

2 comments:

  1. Assalamualaikum kak..
    Idah minta izin copy artikel ni ye..dan sedia utk amik award akk..tq

    ReplyDelete
  2. Wa'alaikummussalam Idah.
    Silakan Idah dan terima kasih krn sudi terima hadiah kakchik.

    ReplyDelete

Kakchik ucapkan terima kasih banyak sebab teman-teman sudi memberi komen. Insyaallah kakchik akan membalasnya secepat mungkin.

Related Posts with Thumbnails