Followers

13.7.10

Abaya Pun Ada Syampoo

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua.


Malam ni kakchik asyik menghabiskan masa melihat video-video abaya terkini di youtube. Tadi kakchik jumpa banyak koleksi video pertandingan mereka abaya ala-ala Project Runaway tapi versi Emirati dipanggil Arwaa Abaya 2010.

Picture's source: Henkel

Bagi yang berminat nak tengok silalah ke Abaya Elegan.

Dalam video tu ada satu perkara yang menarik minat kakchik iaitu iklan dari penaja utama pertandingan, iaitu Persil Abaya Syampoo. Woah... tak sangka pula ada syampoo khusus untuk penjagaan abaya hitam ni. Khas untuk yang hitam saja.

Picture's source: Abaya Chic

Kata wikipedia,
Persil Abaya Shampoo or Persil Black is a liquid detergent that Henkel Company introduced to the Saudi Arabia market in 2007 and later to the rest of the Gulf Cooperation Council markets. Henkel markets this liquid as a detergent specialized for black abayas. The detergent comes in two sizes: a 1-liter bottle and a larger 2-liter bottle.

Jadi, apa kelebihannya menggunakan syampoo abaya berbanding sabun pencuci yang biasa tu? Kakchik pun tak tahu hehe tapi kita kan ada kemudahan internet, eksploitasikan sebaik-baiknya.

Mengikut laman web Persil inilah maklumat yang diberikan berkaitan kelebihan syampoo abaya ni.

Klik untuk imej lebih jelas.
Nampak gaya kakchik nak juallah syampoo ni. Peluang bisnes di samping menjaga kualiti abaya koleksi sendiri. Agaknya ada ke orang nak beli ni?

12 comments:

  1. mesti ada yg nak beli k.chik....mcm batik juga...ada pencucinya...bgs2 tu k.chik..

    ReplyDelete
  2. wahh... abaya pon ada shampoo.. ni shampoo tuk org bertudung jer la yerk :P

    ReplyDelete
  3. Salam kak Chik,

    menariknya..tak sangka abaya pun ada syampoo..kak chik jangan risau..kalau kak chik jual sure akak akan beli...:-) akak jadi pelanggan tetap dan berpencen kak chik..:-)

    ReplyDelete
  4. wow.. ada syampu.. bagus ni ;)

    ReplyDelete
  5. idah, kakchik sedang cari jalan ni nak pasarkan produk ni kat sini.

    ReplyDelete
  6. jiya, bukan untuk orang bertudung jiya tapi khas untuk abaya hitam je. syampu utk org bertudung tu namanya Aqura.

    ReplyDelete
  7. Wkslm kak azah,
    hehe, kelakar jugak akak ni tapi kakchik akan make sure akak masuk senarai palanggan tetap dan berpencen hehe.

    ReplyDelete
  8. dni, bila abaya jadi pakaian ramai orang, tentulah ada yg kreatif menghasilkan syampu utk jaga kualiti materialnya. otak bisnes...

    ReplyDelete
  9. salam kak chik
    masa ain baca ni rasa nk request kak chik utk jual...rupanya kak chik mmg nk jual. alhmdlillah. bgus la kak chik ain yakin ada permintaan tggi. :)

    ReplyDelete
  10. wkslm ain.
    insyaallah kakchik sedang usahakan. terima kasih ain atas sokongan.

    ReplyDelete
  11. salam kak chik.. saya duk kat jeddah ni..mmg pakai syampoo ni utk basuh semua abaya saya,, tunang saya pn kate ia baik sbb family die pakai..So kalu kak chik nk buat urusan sy blh try chek abaya or syampo nie,,.. :)

    ReplyDelete
  12. wkslm shiela.
    terima kasih kerana memberikan kakwin tawaran yang sangat baik. kita get in touch ya lepas ni.

    ReplyDelete

Kakchik ucapkan terima kasih banyak sebab teman-teman sudi memberi komen. Insyaallah kakchik akan membalasnya secepat mungkin.

Related Posts with Thumbnails