Followers

8.7.10

Idea fesyen untuk muslimah yang berminat

Assalamualaikum semua. Semoga teman-teman semua dalam keadaan sihat sejahtera.

Hari ni kakchik masih lagi perlu fokus pada assignments yang belum siap tu tapi untuk tidak menghampakan para tetamu yang sudi berkunjung, kakchik kongsikan beberapa idea fesyen yang menutup aurat. Kalau dalam gambar tu tudungnya nampak macam kecil dan singkat, faham-faham sajalah kakchik hanya nakkan warna atau corak tudung itu. KENA INGAT, yang labuh melepasi paras dada juga yang PALING BAIK.

Baiklah, inilah antara cadangan kakchik untuk hijabi dan ada juga untuk niqabi.

EarthyFashion Trends & Styles - Polyvore

Earthy by hanniaziz featuring TopShop




Kakchik sekadar berkongsi idea. Jika berminat untuk menirunya, silakan. Tapi PASTIKAN aurat kita terpelihara dengan sebaik-baiknya. Misalnya blouse pink di tas ni. Ada cinch di bawah dada, jadi eloklah tudung kita itu dilabuhkan hingga ke paras pusat. Insyaallah masih cantik.

Allahu'alam.

9 comments:

  1. dni suka yang ke-2 tu.. cantik! ;)

    ReplyDelete
  2. tentu dni suka pakai skirt labuh ni.

    ReplyDelete
  3. Salam Kak Chik,

    Saya suka abaya merah hitam tu, merah dan hitam always marinate together very well..Thank you for the tips kak Chik..very informative.

    ReplyDelete
  4. Wkslm Azah.

    Gabungan warna kegemaran kakchik cuma selalunya bila nak keluar rumah ia bertukar jadi purple dgn hitam hehe.

    You are welcome.

    ReplyDelete
  5. Salam

    Kak chik, yg kaler biru, gambar atas sekali tu, zue berkenan sungguh...kak chik pernah letak gambar tu sebelum nie kan :D mmg cantik sgt...mana nak cari eh, nampak seeeejukkkkk je kan, hehe

    Yang hitam merah tu kan, nak lebih kurang sama ngan zue punya abaya raya la, hehehe

    ReplyDelete
  6. Wkslm zue.

    Yg kaler biru tu takde kat malaysia la zue. Kedainya luar negara tu. Harganya pun boleh tahan mahal. Zue beli kain tempah je.

    Aik, mesti cantik tu. Simple tapi ayu hehe.

    ReplyDelete
  7. assalamualaikum kakchik..nnt design la fesyen utk yg 'tak berapa tinggi' gak..nk jugak berfesyen..nk nampak cantik depan suami..tapi nk yg tutup aurat betul betul..takut nnt suami pulak dapat dosa free bila kita berfesyen..tima kasih

    ReplyDelete
  8. assalamualaikum kakchik..nnt design la fesyen utk yg 'tak berapa tinggi' gak..nk jugak berfesyen..nk nampak cantik depan suami..tapi nk yg tutup aurat betul betul..takut nnt suami pulak dapat dosa free bila kita berfesyen..tima kasih

    ReplyDelete
  9. assalamualaikum kakchik..cantik design kakchik ni..bleh tak nnt design utk yg tidak berapa tinggi n chubby sikit.. :o) nk nampak cantik untuk suami..tapi design semasa kini agak ketat n aurat not fully covered..nk cantik berfesyen tapi takut nnt suami pulak dapat dosa free..design kakchik ni nampak sweet..tima kasih

    ReplyDelete

Kakchik ucapkan terima kasih banyak sebab teman-teman sudi memberi komen. Insyaallah kakchik akan membalasnya secepat mungkin.

Related Posts with Thumbnails