Followers

26.7.10

Isu Tudung: Ramai Yang Membacanya

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua.

Apa khabar kalian semua hari ni? Dah masuk kerja semula kan? Semoga semuanya masih bersemangat untuk meneruskan cabaran hidup pada hari ni. Sebelum nak cerita pasal tajuk kat atas tu, jom kita baca tazkirah sikit.

4 Perkara Yang Susah Utk Dilakukan: Kata Sayyidina ALI BIN ABI TALIB R.A ”Sesungguhnya amalan yang paling susah dilakukan adalah 4 perkara: 1-Memberi kemaafan ketika sedang marah. 2-Bersifat dermawan ketika susah. 3-Meninggalkan perkara haram ketika sendirian. 4-Mengatakan kebenaran kepada orang yang ditakuti."

Insyaallah ada manfaatnya untuk kita pada hari ni.

Ringkas saja post kakchik pagi ni, hanya nak kongsikan statistik post yang paling banyak dibaca sepanjang sebulan iaitu 27 Jun hingga 26 Julai.

Ramai yang suka baca tajuk paling atas tu tapi tak ramai yang komen.
 Cukup dulu untuk pagi ni sebab kakchik ada banyak kerja. Jumpa petang nanti insyaallah. Wassalam.

2 comments:

  1. Salam kak Chik,

    memang terlalu susah utk melakukan empat perkara itu kak chik.sedaya akak pun tewas jugak dengan hati ni...akak tak sure dah baca ke tidak post paling tinggi rating tu...Insya ALLAH lepas ni akak check..

    Have a great day kak chik.

    ReplyDelete
  2. Wkslm kak azah.

    Tak apa kak asalkan kita terus berusaha. Yang Allah tak suka tu bila kita tak mahu berusaha pun. Post tu kakchik pinjam dari Ustaz Nor Amin kak. Jemputlah baca.

    Thanks kak. Alhamdulillah the day is quite ok.

    ReplyDelete

Kakchik ucapkan terima kasih banyak sebab teman-teman sudi memberi komen. Insyaallah kakchik akan membalasnya secepat mungkin.

Related Posts with Thumbnails