Followers

2.6.10

1 Apr Cash Out, 1 Jun Baru Confirm

Assalamualaikum dan salam perjuangan untuk Palestine.

Sedikit update tentang Nuffnang. Kawan-kawan punada yang dah baca post kakchik yang ini Cash Out Earnings Nuffnang for the 1st. Time kan? Itu post yang kakchik buat pada 1 Apr 2010. Ingatkan bila status kita Glitterati masa yang diambil cuma 30 hari untuk cek dikeluarkan.

Huhu, petang semalam baru Nuffnang hantar email confirmation:
Confirmation email: Your Nuffnang cheque is on the way!
From:
Nuffnang MY Finance <noreply@nuffnang.com>
Add
To:hanniaziz@yahoo.com

Dear blogger, Good news! Your cashout of RM XXX.XX has just been marked as 'Sent' in our system, meaning the cheque is on its way. If you do not get your cheque within one month, kindly notify us, as cheques are only valid up to six months. All our cheques are sent via HSBC's Cheque Outsourcing Service in which after a year, all unclaimed cheques will be sent to Bank Negara. Claiming cheques from Bank Negara may incur administrative costs. For queries or clarifications please write to our Helpdesk at http://helpdesk.nuffnang.com.my. Thank you. [This is a computer generated email, please do not reply]

Lama juga rupanya 30 hari ni ya, 1 Apr - 1 Jun - mungkin 1 Julai baru cek sampai. Kenalah bersabar.

10 comments:

  1. salam kenal...
    biasenye kalau nak cash out kne tggu akhir bulan....jd kalau cash out awal bulan mmg lame la kne tggu...:)

    ReplyDelete
  2. salam chik...

    laaaa...kenapa chik cash out 1 april? nuffnang akan mula kira 30 hari tu selepas 30 april..jadi mmg 1 jun la nuff kompem kan...dlm seminggu ni sampai la cek tu...

    patutnya chik cash out 30 mac atau 31 mac ari tu.. :)

    status 30 hari tu betul dah chik..hihihi..

    ReplyDelete
  3. ooo..yer ker, patut la saya tunggu cek tak sampai2 lagi...dh nk berjanggut dh ni...Tq kakchik, tq cikMin... saya budak baru belajar kenal nuffnang....

    ReplyDelete
  4. salam kakchik
    moga selamat sampai paa kakcjik
    hu hu sorry saya pun budak baru belajar,:)

    ReplyDelete
  5. salam kak chik...em....ingat lagi tak pasal sangggul tinggi...

    saya rasa pemakaiannya haram berdasarkan hads2 yang telah diuatakan oleh kak chik tempohari...malahan jika difikirkan secara logiknya...buat apalah hendak menunjukkan rambut panjang sehingga perlu disanggul tinggi tu kepada orang bukan mahram...bukankan menunjuk2 itupun dah berdosa....

    tapi ada plk yangberpendapat kalau bersanggul tingi dan memakai tudung yang dililit -lilit itu...bukan dengan niat nak menunjuk2...boleh.....dan mereka lebih melihat pemakaian yang nipis itu lebih bahaya.....alahai.....
    banya pulaklah songehnya...sebab mereka nak pakai juga...dan nak cantik macam celebriti2 kita tu...

    saya risau sebab ada diantara mereka yang qoute kata2 @jawapan dari ustaz Asri dan pelbagai....

    bagaimana tu.....cuba kak chik lawat blog2 ini...

    risau takut ramai yg salah paham...atau saya yang salah paham...?
    hhuhuh

    ReplyDelete
  6. salam kenal kembali alynn. terima kasih, kakchik tak perasan tarikhnya tu. memang plan nak cash out hjg bulan masa tu tapi gi jadi 1 apr jugak.

    ReplyDelete
  7. wkslm cikmin. tu laa... chik terlupa walhal dah baca pasal tu. bila alynn dgn cikmin bagitau ni baru teringat.

    ReplyDelete
  8. Noorma, hahaha... sampai berjanggut dibuatnya. Sabau ajelah.

    ReplyDelete
  9. wkslm ummu. insyaallah akan sampai tak lama lagi tu. daptlah tambah tabung.

    ReplyDelete
  10. wkslm shafida.
    pasal sanggul tinggi ni, biarkanlah mereka shafida. bila hati tak setuju, banyaklah dicari alasan untuk membolehkannya. kakchik lagi suka berpegang dengan tulisan isteri ust zaharuddin dan juga kata-kata ust hasrizal (saifulislam) mengenai hal ini.

    ReplyDelete

Kakchik ucapkan terima kasih banyak sebab teman-teman sudi memberi komen. Insyaallah kakchik akan membalasnya secepat mungkin.

Related Posts with Thumbnails