Followers

5.6.10

Geramnya tengok iklan Nuffnang yang sedang aktif ni

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua.

Entri ni ialah entri saja-saja tanpa sebarang motif. Sekadar nak lepaskan geram kakchik terhadap iklan-iklan Nuffnang ni. Di saat kakchik menulis ni iklan-iklan di blog ABAYA ELEGAN sedang aktif.

Seronoknya kalau selalu macam ni kan?

Kat blog Keluargaku Sayang pun ada 2 yang sedang aktif:

Keluargaku Sayang ada LB dan SS yang selalu aktif sebab kedua-duanya BE. Alhamdulillah.

GODAAN untuk klik sendiri iklan-iklan ni memang ada tapi kakchik selalu ingat, buat apa-apapun kita kenalah JUJUR. Kalau tidak hasil yang kita dapat TIDAK BERKAT.

Sekarang nak blogwalking kejap, nak baca cerita terkini kawan-kawan. Tentu ramai yang dah keluar makan angin, pergi cuti-cuti Malaysia atau mungkin juga sibuk menghadiri kenduri kahwin. Meriah sekali cuti sekolah kali ni.

Bagi yang pulang ke Kelantan tu, jika datang ke Kota Bharu, jemputlah singgah di MARIBACA BOOKSTORE, ada rezeki kita dapat berjumpa.

Hingga itu, jom blogwalking! Wassalam.

8 comments:

  1. Nuffnang ada kata nak klik ad kat tempat sendiri boleh kalau betul2 berminat... tapi kalau 1 hari klik 100 kali ad kat blog sendiri, tu yg kena marah ngan nuffnang tu... :)

    ReplyDelete
  2. saya pun sama kadang nak klik sebab tertarik nak tahu lanjut ttg iklan tu.... tapi takut salah plak, bila gi blog org lain xjumpa plak hehe :D

    dugaan....

    ReplyDelete
  3. tul tu kak chik. skang nuffnang dah le detect sapa2 yg cheating.. le refer kat sini ada artikel dia..http://feedproxy.google.com/~r/blogspot/XbIJi/~3/OsqzMVo9xHs/amaran-nuffnang-kepada-semua-blogger.html

    ReplyDelete
  4. papabear: betul ke begitu? kakchik ada juga teringin nak klik terutama bila ada iklan baru yg muncul kat blog sendiri sdg kan belum ada kat blog kawan.

    ReplyDelete
  5. kak chik,locationnya kt mana?in case ado kelik..huhuhu

    ReplyDelete
  6. wan, temptation sungguh kan. sabar ajelah demi pendapatan yg lebih jujur.

    ReplyDelete
  7. niza, nuffnang blh detect, betul tapi dia penalize dengan cara dia tak kira klik tu sbg CPC.

    ReplyDelete
  8. BCP, location apa tu? kalau nuffnang ni, co location kat KL. kalau location iklan, dlm blog ni ada 3: plg atas, leaderboard, kat sidebar, skyscraper dan selepas post terkini.

    ReplyDelete

Kakchik ucapkan terima kasih banyak sebab teman-teman sudi memberi komen. Insyaallah kakchik akan membalasnya secepat mungkin.

Related Posts with Thumbnails