Followers

27.6.10

Kelantan Fiesta: Apa kata Kerajaan Negeri?

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua.

Kakchik agak berbelah bagi mahu menulis mengenai isu ini atau tidak. Tapi bila media dan pihak tertentu asyik memburuk-burukkan pihak Kerajaan Negeri kesayangan kakchik ni, kakchik rasa tiba masanya kakchik menghulurkan sedikit sumbangan bagi membela kebenaran yang kakchik percayai. Berdasarkan pengetahuan dan pengalaman sebagai penduduk negeri ini.


Heboh satu Malaysia mengenai kegagalan program Kelantan Fiesta. Kedengaran berita berlaku pemulauan terhadap majlis perasmian program tersebut. Rancangan ihak pengurusan program yang mahu membuat siaran langsung melalui RTM, akhirnya dibatalkan begitu sahaja. Rakyat Kelantan seolah-olah tidak berminat untuk memeriahkan program tersebut. Hujan ribut pula turun mencurah-curah dari awal malam hingga ke awal pagi pada malam perasmian.

Apakah sebenarnya yang berlaku? Silalah berlapang dada dan tontonlah kesemua video persidangan Dewan Undangan Negeri Kelantan yang baru saja berakhir minggu lepas. Berilah peluang kepada diri anda untuk mendengar jawapan dari pihak Kerajaan Negeri. 

Bismillahirrahmanirrahim...


Perbahasan DUN Kelantan sedikit sebanyak menggunakan dialek Kelantan, kalau kurang faham boleh tanya ya. Kakchik harap janganlah kita terlalu mudah menerima berita sebelah pihak saja. Kakchik yakin penjelasan yang diberikan oleh YB Takiyuddin adalah benar kerana disertakan dokumen-dokumen yang berkenaan. Semasa persidangan pula seluruh dewan dipenuhi oleh pelajar sekolah yang datang untuk mengikuti persidangan DUN.

Semoga Allah membuka mata hati kita untuk melihat kebenaran.

Nota: Terima kasih kepada channel rebel7th atas pinjaman semua video di atas.

No comments:

Post a Comment

Kakchik ucapkan terima kasih banyak sebab teman-teman sudi memberi komen. Insyaallah kakchik akan membalasnya secepat mungkin.

Related Posts with Thumbnails