Followers

8.6.10

Dinner is always simple - just for two.

Such a simple yet tasty dinner.

Assalamualaikum dan selamat berehat...
Sebelum masuk beradu untuk malam ni, kakchik ingin kongsikan menu ringkas untuk suami isteri yang tinggal berdua macam kami ni. 

Nak masak banyak-banyak lauk pun cik abe tumpuannya kat World Cup, dapat makan, kenyang, alhamdulillah. Kakchik pun kadang-kadang buntu juga fikir dan cari menu untuk 2 orang.

Malam ni tak sempat nak blogwalking sebab terlalu letih. Kakchik baru balik dari kedai ni. Sepanjang jalan masa memandu tadi asyik menguap je. Risau takut terlelap, haru.

Jadi kakchik nak rehatlah dulu. Esok insyaallah kakchik balas mesej dan komen teman-teman dan tetamu lain. Selamat malam, maafkan diri kakchik jika ada tersalah kata di dalam blog ini. 

Wassalam.

8 comments:

  1. simple tapi sedap...yg penting kenyang ye tak...

    sy dulu masa dua org je, banyak beli je...dulu memang sy ni malas bab2 masak ni....sekarang je ok sikit...kesan dr duk adelaide hehehe...

    ReplyDelete
  2. uiishh simple lagi menu I malam semalam......pinggan kosong jer...

    ReplyDelete
  3. salam, niza smlm dinner beli je.. wat buka poser plak tur.. nk masak ngan kanak2 riang sukar skit..

    ReplyDelete
  4. suzi, selalu sangat simple takut juga suami bosan :( tapi setakat ni alhamdulillah :)

    2 tahun lepas masa dok rumah sewa, kakchik pun selalu beli je sebab balik keje pun dah dekat Maghrib. Tapi bila dah dok rumah sendiri ni rasa cam rajin sikit nak masak-masak.

    ReplyDelete
  5. net, lawak betul net ni. pinggan kosong tu sebab net makan kat luar kan?

    ReplyDelete
  6. wkslm niza. biasa juga tu... macam niza yg ada kanak-kanak riang tu alasannya munasabah hehe.

    ReplyDelete
  7. betul tu syafrizal. syukur dengan rezeki yang ada.

    ReplyDelete

Kakchik ucapkan terima kasih banyak sebab teman-teman sudi memberi komen. Insyaallah kakchik akan membalasnya secepat mungkin.

Related Posts with Thumbnails