Followers

8.3.10

Fesyen Muslimah Cara KakChik

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua.

Petang ni kakchik nak kongsikan 3 set rekaan terkini di Polyvore. Saja nak isikan masa terluang yang ada sikit ni. Lepas ni nak kena tengok semula database Zahra'.

Berkreatif untuk menjadikan minda lebih aktif.


Warna tanah, sangat kakchik suka.



Warna ungu juga warna kegemaran. Banyak jubah dan baju kurung kakchik berwarna ungu.



Gabungan hitam dan hijau, antara kegemaran kakchik.


Kononnya nak jadi penasihat fesyen muslimah, hehe tapi gi jadi Setiausaha la pulak.

23 comments:

  1. Cooool.

    The green handbag was soooo tempting and the black abaya was just *drooling*

    ReplyDelete
  2. SubhanALLAH.. ana suka sekali kak chik.. kak chik ni memang fashion icon muslimah :)

    ReplyDelete
  3. Terima kasih Asiah. Pujian tu tinggi sangat tu... kakchik macam muslimah lain juga dik.

    ReplyDelete
  4. Sumayyah, kakchik pun sangat-sangat suka beg hijau tu. Cool sangat.

    Ni haa, ambik tisu ni buat sapu drool tu :D

    ReplyDelete
  5. cantek sesangat lah k.chik..berkenan la sy tgk..semua sopan dan cantek

    ReplyDelete
  6. Paling berkenan dengan black+green = cool hehe ... hadiah nuff tuk kakchik :D

    ReplyDelete
  7. Waaa yang gambaQ no 1 tu cun gilerr lah Kak Chik. Berniqob pun masih boleh bergaya dan cool ape hehe,cayalah Kak Chik :)

    ReplyDelete
  8. assalamuaalaikum,

    kak chik...saya teringin sangat berpakaian menutup aurat sepenuhnya...

    tapi sehingga ke hari ini belum kesampaian..mungkin tiada kekuatan dan keinginan yang bersungguh2 ke?

    uish...malu sungguh dengan anak2...

    ReplyDelete
  9. terima kasih jue. pakaian sopan akan sentiasa cantik, insyaallah di mata Allah.

    ReplyDelete
  10. wan, set hitam-hijau tu memang kegemaran kakchik pun. kakchik happy lah kalau wan pun suka.

    terima kasih ya

    ReplyDelete
  11. terima kasih iza. hehe, pakaian muslimah pun kenalah cun dan smart kan.

    ReplyDelete
  12. wa'alaikummussalam aJa. kakchik sarankan aJa beritau perkara yang sama kat Allah tiap kali solat, mohon Dia beri kekuatan, insyaallah keinginan aJa akan termakbul. semoga berjaya!

    ReplyDelete
  13. salam kak chik..untung cik abe dapat jumpa artis tu..
    kiranya kak chik ni tak ketinggalan zaman pasal feshyen ek..mantapplah..

    ReplyDelete
  14. wa'alaikummussalam kak ina.
    rezeki dia kak, kakchik dapat dengar cerita dgn tengok gambar je.
    bab fesyen kena ambik tau juga kak, alat untuk berdakwah kak. mekasih ya

    ReplyDelete
  15. Salam kak chik,

    pekabo.lama tak beri komen kat blog kak chik ni.sentiasa jer baca entri2 baru kak chik tu,tp tak berkesempatan nak beri komen.alangkan blog sy pun tak update,ini kan nak beri komen,malas sungguh sya ni,hehehe...

    tak getilak nak komen pasal fashion2 ni.enterframe je,hehehe...tumpang lalu ibuk2,hehehe... tp sy suka warna ijau kak... go green,hehehe...

    ReplyDelete
  16. Wa'alaikummussalam Areef.
    Kakchik, alhamdulillah baik2 je. Kakchik nampak link ibnunaem kat fidjeet jd kakchik tau areef ada ke sini. Takpe... tulis komen atau tulis blog ni bukannya wajib, sekadar berkongsi maklumat. Kalau ada masa boleh buat kedua-duanya. Pasal fesyen ni, yang penting menepati kod pakaian Islam, kalau ada isteri esok-esok, areef bolehlah tunjuk-ajar kat dia kan. Imej Islam kena ada pada semua aspek kehidupan termasuklah fesyen. Kombinasi hitam-hijau tu ramai yg suka.

    ReplyDelete
  17. Salam kak chik,
    Cantik dan sopan sekali baju muslimnya...bolehlah tengok ke http://khansabutik.blogspot.com untuk melihat busana muslim yang cantik-cantik juga..

    ReplyDelete
  18. Wa'alaikummussalam Khansabutik. Baju-baju yang cantik ni semuanya dari blogshop atau webshop luar negara. Kakchik guna untuk set rekaan di Polyvore. Insyaallah kakchik singgah ya.

    ReplyDelete
  19. Dari blogshop saya kakchik...silakan diambil untuk set rekaan kak chik...terima kasih

    ReplyDelete
  20. Silakan kakchik ambil untuk set rekaan di polyvore mudah2an berguna..mkasih ya kak chik

    ReplyDelete
  21. Khansabutik, terima kasih atas keizinan. Insyaallah jika sempat kakchik clip gambar-gambarnya ke polyvore.

    ReplyDelete
  22. salam kak chik.
    cantikla yg no.1 tu..sopan
    yg tudung no.1 tu tudung ape ya??
    dah lama dah cari yg corak mcm tu...huhu ;)

    ReplyDelete
  23. cantik..jubah warna pastel tu..ni semua kakchik punya koleksi or jual ?

    ReplyDelete

Kakchik ucapkan terima kasih banyak sebab teman-teman sudi memberi komen. Insyaallah kakchik akan membalasnya secepat mungkin.

Related Posts with Thumbnails