Followers

9.12.08

Memang Susah Melawan Nafsu

Bahaya sungguh kalau adik-adik ajak kakchik ke pusat bandar. Inilah bahayanya ! Adik-adik sibuk nak beli baju dan barang rumah, kita pulak sibuk nak beli buku. Hasil membawa Adik ke SMO dan Popular, dia tak jumpa pun buku yang dia nak, kakchik pulak yang berhabis membeli buku yang memang nak tapi belum patut beli.

Hai... nasib la badan. Bila pulak nak dibaca ni. Sekarang dok baca yang dua tu, nak habiskan juga Reading Challenge tu. Tolonglah beri ku kesempatan.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

I Asked

I asked for strength...
And Allah gave me DIFFICULTIES to make me strong.
I asked for wisdom...
And Allah gave me PROBLEMS to solve.
I asked for prosperity...
And Allah gave me BRAINS and BRAWN to work.
I asked for courage...
And Allah gave me OBSTACLES to overcome.
I asked for love...
And Allah gave me TROUBLED PEOPLE to help.
I asked for favors...
And Allah gave me OPPORTUNITIES.
" I received nothing I wanted...
But I received everything I needed."
Live life without fear, confront all obstacles and hurdles AND you can overcome them.

Taken from www.smkayan.net

2 comments:

  1. Salam Chik..

    Sama la kita..kalau gi shopping, mesti singgah kedai buku. Kalau singgah sekadar tengok-tengok tu tak pe juga.. Tapi tak tahan tengok buku..mesti nak beli..hehehe

    ReplyDelete
  2. Wkslm Kak Tirana.
    Seronok juga kalau ada orang lain yang sekepala dengan kita.

    ReplyDelete

Kakchik ucapkan terima kasih banyak sebab teman-teman sudi memberi komen. Insyaallah kakchik akan membalasnya secepat mungkin.

Related Posts with Thumbnails