Followers

23.5.10

Tukar kepada Show Global CPC ads barulah dapat iklan Nuffnang berbayar

Assalamualaikum dan salam dinihari semua.


Ini entri ringkas saja. Mengenai iklan Nuffang yang asyik 'TIDO' mengikut istilah yang famous di kalangan blogger yang meletakkan kod iklan Nuffnang di blog.

Kakchik baru membaca di FAQ Nuffnang berkenaan iklan ini. Cuba tengok:
What do the different types of Ads Preference mean and do?


  • Ads Preference refers to how will you want your Nuffnang ad units to look like before you're assigned a paid campaign by our advertisers. There are a few options such as Minimize Ads, Show Charity Ads, Show Default Ads, Show Global CPC Ads.
  • Minimize Ads will minimize your ad units to only show a Nuffnang logo or caption to reduce load time in your blog and our server while waiting for paid campaigns.
  • Show Charity Ads will enable your ad unit to show non paying ads that seek to promote various humanitarian causes such as adopt a puppy, blood donation or any community project that Nuffnang is working on for that period of time.
  • Show Default Ads will enable your ad units to show non paying ads that seek to promote the awareness of Nuffnang as the first Asia Pacific's blog advertising community.
  • Show Global CPC Ads will enable your ad units to show CPC ads for CPC campaigns that is running by our advertisers' request. This will enable you to earn (maksudnya boleh buat duit) while waiting for CPM campaigns by our advertisers. If there are not CPC campaigns ongoing for a particular ad unit, it will be minimized to reduce load time of your blog and our server.

Sebelum ni kakchik setkan ADS PREFERENCE dalam Blog Manager di Nuffnang tu sebagai Show Default Ads jadi setiap masalah kawan-kawan nampak macam iklan Nuffnang tu aktif tapi iklan itu tidak mendatangkan sebarang hasil kerana NON PAYING ADS. 

Sekarang dah set balik kepada Show Global CPC Ads.

Semoga dapat membantu. Wassalamulaiakum.

9 comments:

  1. setahu sy, dari awal2 sy join nuffnang shingga hari ini..bukan ke ia default CPC ads..?

    ReplyDelete
  2. salam kakchik...kakchik saje set atau tak sengaja? dah lama nak tego tentang tu..tapi terlupa..maaf kan cikmin ye chik..

    cikmin dapat 2 kat sini...skg nak tidur dah ni... :)

    ReplyDelete
  3. salam kakcik.. patutlah nuff kakpah pun asek tido je.
    thanks

    ReplyDelete
  4. kelhome, kakchik tak pasti, sebab seingat kakchik mula2 letak iklan dulu terus set kpd global cpc. tak ingat default atau tidak

    ReplyDelete
  5. wa'alaikummussalam cikmin. sengaja set sebenarnya. nak tengok apakah efeknya. lepas tu terus tak ingat. takpe cikmin... dimaafkan.

    huhu tima kasih ya.

    ReplyDelete
  6. wa'alaikummussalam kakpah. banyak faktor juga dia tido kakpah tapi ini salah satu dari sebabnya.

    ReplyDelete
  7. laaaa... alkisahnyerrr... thanx kak!

    ReplyDelete
  8. hana, kakchik baru terajin nak baca FAQ kat nuffnang tu.

    ReplyDelete
  9. salam k chik,
    tq sedarkan niza, huhu tgn gatal p tukar kepada show default ads. tuka' balik.. hehe

    ReplyDelete

Kakchik ucapkan terima kasih banyak sebab teman-teman sudi memberi komen. Insyaallah kakchik akan membalasnya secepat mungkin.

Related Posts with Thumbnails