Followers

23.5.10

Terima Kasih Nuffnang, Iklan Buffered Bertambah Lagi

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua.

Hari ni mood untuk mengemaskini blog agak menurun. Mungkin kerana ada sedikit peristiwa yang berlaku pagi tadi yang menyebabkan sebahagian besar keceriaan kakchik telah berkurang. Tapi, tak perlulah kalian risau kerana ianya akan selesai juga nanti.

Untuk mencari kembali mood yang positif, kakchik terfikir untuk cek earning di Nuffnang. Alhamdulillah... nampaknya dari 1 iklan buffered kini sudah ada 4 dari dua blog utama kakchik iaitu Keluargaku Sayang dan juga KakChik's Wardrobe. Terima kasih kepada para pengiklan Nuffnang yang telah sudi mengiklan di kedua-dua blog kakchik.

Terima Kasih banyak.

Iklan-iklan ni banayk juga yang menarik. Kakchik ada juga klik iklan di blog kawan-kawan sebelum ni. Misalnya iklan Prudential sebab kakchik ada Prulady. Berminat juga nak tahu produk baru tu. Kalau orang ada anak memang sesuai dengan produk baru tu.

Satu lagi iklan yang pernah kakchik klik ialah pasal susu Dutch Lady tu. Macam berminat je nak masuk contest dia tapi penyakit malas pula yang banyak. Kakchik kalau bab masuk contest ni kurang rajin (kena guna perkataan positif) betul.

Anmum pun ada mengiklan. Hari tu klik kat satu blog untuk tunjuk kat adik pasal contest yang Anmum anjur lagipun dia ahli Anmum. Macam seronok je kalau dapat join tapi kakchik ni tak sesuai.

Rasa cam dah makin ceria dah... sebab itulah kena update juga blog. Ia ubat mujarab untuk hilangkan muram :D

10 comments:

  1. sy pun tgh nampak anmum kat blog akak ni..

    kakchik..thanx atas ilmu entry yg sebelum ni....tukar kepada show global CPC ads

    ReplyDelete
  2. wah tahniah.sy buffered dah abis dah.huhu..

    ReplyDelete
  3. ala kak chik..jom ler join kak chik..it's not the point massak hari2 ke tak..ada blogger yang tak masak pon, dia buat food review kat blog dia pon sy terima, let me know ya if kak chik jadi masuk :) sy pon dah dekat nak achieve 25th food blogger review ni :)

    http://makanmakanbycatlina.blogspot.com

    ReplyDelete
  4. asha, oh, ada iklan anmum kat sini ya? ingatkan kat blog satu lagi je.

    sama-sama... actually ada kawan yang tak tau pasal ni jadi kakchik tengoklah dlm FAQ NN tu, tlg dia yg tak faham eng.

    ReplyDelete
  5. Terima kasih Anak Perak. Insyaallah nanti ada yang barulah tu. Kakchik pun ada tempoh sebulan langsung takde buffered lepas ada balik.

    ReplyDelete
  6. Catlina ni memang rajin memujuk hehe. Kakchik tak janji ya. Nanti kakchik singgah sekali lagi di blog makan2 Catlina tu dan bagitau keputusan kakchik ya.

    ReplyDelete
  7. Salam kak Chik,

    nanti nak menuntut ilmu jugak.. hehehe.. :)

    ReplyDelete
  8. Wkslm hani.
    Insyaallah yg mudah2 tu boleh lah kakchik tunjukkan.

    ReplyDelete
  9. salam kakchik,saya takde nuffnang,tak tau mende ni apa,:)

    kena belajar dengan akak ni.:)
    ops blogspot saya yang dulu dah OK dah cuma saya tak publish lagi sebab tengah kemaskini.
    p/s;masuk guna email mak saya ni.

    ReplyDelete
  10. wkslm masyitah.
    nuffnang ni syarikat pengiklanan yg jika kita letak kodnya dlm blog, blh bantu menghasilkan income kpd kita.
    nanti kalau blog dah ok, bagitau la ya.
    heran juga tadi, siapa la cikgu ruqaya ni, hihi.

    ReplyDelete

Kakchik ucapkan terima kasih banyak sebab teman-teman sudi memberi komen. Insyaallah kakchik akan membalasnya secepat mungkin.

Related Posts with Thumbnails