Followers

28.5.10

Semuanya cantik dan feminin

Assalamualaikum dan selamat malam semua.

Entri ni hanya suka-suka nak kongsikan minat dan angan-angan kakchik. Sekarang ni di kalangan pemakai pakaian sunnah, abaya, makin ramai yang mencari abaya jenis rama-rama (butterfly abaya). Jadi kakchik pun saja-saja search dari kedai-kedai online nak tengok secantik manakah abaya-abaya ini.

Ini antara yang kakchik jumpa dan suka.

Dijual oleh Sunnahstyle.com pada harga US$51.99


Dijual oleh Sunnahstyle.com pada harga US$49.99


Dijual oleh Sunnahstyle.com pada harga US$49.99

Sebenarnya kebanyakan abaya yang di jual di Sunnahstyle sangat kakchik berkenan. Shaylanya panjang dan lebar. Patutlah pemiliknya meletakkan nama Sunnahstyle, memang sesuai sekali.

8 comments:

  1. salam kakchik.
    mmg cantik la abaya jenis ni. teringin gak nak cuba. hehe...

    ReplyDelete
  2. salam,
    very nice abaya, le hadiah ke mak mertua.. hihi
    harga pun le tahan..

    ReplyDelete
  3. sepatutnya macam ini menjadi contoh
    fesyen sekarang belum tentu menutup aurat wanita
    ramai pakai tudung tapi pakai ketat2..
    lengan pun pakai ketat...

    ReplyDelete
  4. salam kakchik,sihat ke?
    lawa2nyo abaya rama2 nie kakchik..teringin nyo nk pakai :)

    ReplyDelete
  5. wkslm k.anis. bukan setakat cantik kak tapi selesa menutup aurat. kakchik ada sehelai.

    ReplyDelete
  6. wkslm niza.
    bukan takat hadiahkan mak mertua niza tapi belilah untuk niza sekali.
    orang muda pakai sangat cantik lagi manis sebab menurut sunnah.

    ReplyDelete
  7. Syafrizal, kalau anda seorang abang, boleh anjurkan adik2 perempuan berpakaian sunnah begini. Kalau seorang suami, mainkan peranan anda mendidik isteri dan anak2. Skrg ni ramai suami menyerahkan bulat2 cara pemakaian kpd isteri. Sebab tu kakchik selalu jumpa, suami pakai ketayap, sangkaan baik kita tentulah dia kuat agama tapi sayangnya isteri dan anak2 kdg2 pakai t-shirt lengan pendek, ada yg pakai setongan (stoking lengan). Dayuskah mereka?

    ReplyDelete
  8. wkslm nonie.
    alhamdulillah kakchik sihat.
    kalau nak cuba pakai cubalah order, kat malaysia pun ada orang blh jahitkan.

    rujuk: saharayusuf.blogspot.com

    ReplyDelete

Kakchik ucapkan terima kasih banyak sebab teman-teman sudi memberi komen. Insyaallah kakchik akan membalasnya secepat mungkin.

Related Posts with Thumbnails