Followers

21.1.09

Western Breakfast 7.15 am

Assalamualaikum & Salam Pagi Ceriaaaaaaa...... Jom makan pagi! Hari ni kami makan awal sebab Cik Abe dan Adik dah nak gi sekolah. Alhamdulillah, malam tadi dok menguli buat roti & pizza ni, pagi ni panaskan je. Happy lah tu diorang dapat makan pizza awal-awal pagi ni. Pergi keje dengan perut berisi, muka pun nampak gembira je...


Yang gembiranya diri kita juga kan. Seronok tengok orang tersayang makan dengan selera sekali. Tapi yang sedihnya buat roti sardin tu jadi tak menarik pulak. Kali ni KakChik try buat pakai adunan lain pulak. Sesaja je nak ubah resepi, padanlah dengan muka. Bukan tak sedap... tapi tak suka hati sebab tak serupa dengan yang cikgu punya (buku). Anyway... makan dengan teh panas, semuanya sedap.

Alhamdulillah.

** Kalau boring dengan kerenah KakChik yang suka tayang roti ni, minta maaf banyak-banyak ya. Suka letak sebab adik-beradik pun selalu masuk tengok dari Penang dan Shah Alam tu.

10 comments:

  1. hehe...tak boring pun..terliur nak jamah roti tu adala..mujur sini arab banyak jual roti murah2..

    ReplyDelete
  2. Ibnurashidi - terima kasih la no. Rasa semangat naik balik. Untung la kalau mcm tu, blh makan roti tiap2 hari lagipun org kat sanakan roti tu makanan ruji diorang kan?

    ReplyDelete
  3. suka la kak chik entry roti piza sume ni..

    sangat superb.. pastu inspiring!

    kak chik, saya minta maaf lama tak jenguk kak chik :)

    sempat moderate n update blog je, hehe...

    pastu yg book challenge tu nak join tapi tak sempat baca bebetul lg...

    miss u..

    ReplyDelete
  4. nurulhuda - oh, tenkiu sis. jgn risau pasal lambat dtg ke sini, kakchik tau nurulhuda pun ada byk keje, baru2 ni tak sihat... takpe, just go ahead do your things dan bila ada masa atau rindu, dtg lah. Insya-Allah kakchik sambut dgn gembira. I miss u too that's why I try to visit your blog daily.

    ReplyDelete
  5. salam kakchik..
    iza tak penah bosan pun bila kakchik wat entry psl roti..
    terliur lagi, ada la..
    suka tengok..
    tapi belum ada peluang lagi nak buat sdiri..
    macam2 gaya roti & pizza ada kat sini..
    macam nurul huda kata, mmg inspiring!
    terima kasih kakchik.. :)

    ReplyDelete
  6. Wa'alaikumsalam hariza akmar @ iza. Tima kasih ya iza & slmt kenalan. Gembira baca yg roti2 kakchik jadi isnpirasi kat iza. Alhamdulillah. Moga2 lepas ni iza pun akan dpt makan roti buatan sendiri.

    ReplyDelete
  7. Salam kakchik -- first time saya disini dah teruja nak tinggal comment bila tengok roti-roti yang sungguh gebu itu!! :-) anak-anak saya suka makan roti, esp. breadstix dari Dominoes and saya memang sedang mencari resipi untuk buat roti (tak pernah try buat roti pun sebelum ni). Sudikah berkongsi resepi?

    ReplyDelete
  8. myheartbleeds - wa'alaikumsalam. kalau nak resepi kakchik tu, sila lah ambil, tak jadi kesalahan. kakchik pun suka kalau ada org lain berminat nak buat roti juga. cubalag buat, insya-Allah lepas ni akan selalu nak buat sebab buat roti ni rupanya mudah aje. Selamat menjamu anak-anak ya.

    ReplyDelete
  9. Seronoknya tengok kak chik buat roti...bukan senang nak buat roti.. Paling geram bila adunan tu tak bangkit2..

    ReplyDelete
  10. Sebenarnya kak azah, sebelum ni kakchik pun tak sangka yang buat roti ni tidaklah payah sangat. Ikut betul2 kandungan bahannya cuma gandum je kena pandai2 sebab kdg2 kena tambah sikit dr sukatan asal. Cubalah kak, insyaallah menjadi.

    ReplyDelete

Kakchik ucapkan terima kasih banyak sebab teman-teman sudi memberi komen. Insyaallah kakchik akan membalasnya secepat mungkin.

Related Posts with Thumbnails