Followers

7.1.09

Tag Oh ... Tag

Assalamualaikum dan selamat pagi semua. Alhamdulillah... nampaknya hari ni cuaca sangat cerah dan ceria. Moga-moga keadaan macam ni berterusanlah sampai ke petang nanti. Kasihan juga kat budak-budak sekolah yang tak dapat ke sekolah seperti rakan-rakan yang lain. Begitu juga dengan guru-guru yang terpaksa bercuti dan kemudian nanti perlu berganti. KakChik doakan agar semua tempat yang banjir akan mulai surut dan kembali pulih seperti sebelumnya.

 

Baiklah, kerana sekarang ni KakChik sedang kebuntuan idea untuk siapkan beberapa kerja, rasanya nak rehatkan sikit minda ni dengan menjawab setimbun TAG yang telah diberi oleh nik ha, lily, ummu hanis, cikmin dan ela.

 

Ok, mari kita jawab tag daripada nik ha dan ela dulu sebab kedua-duanya bagi tag yang sama. Macam biasa soalan tag ni mesti nak ada 'RULES' seperti kat bawah ni:

 

Do you think that you are hot..??
No... I'm modest but sometimes 'hot' because of the weather, hehehe.

 

Upload a pic of you

31122008 083

 

Why do u you like this picture?

Because it was taken during the new year's countdown celebration at the state stadium and it's so memorable. The New Year Celebration in Kelantan is so different from other states.

 

When was the last time you eat pizza?
I can't remember the exact time, maybe a few months ago but last week I made pizzas for my family.

 

The last song you listen to?
Taubat from Opick

 

What are you doing rite now beside doing this..
Planning for the upcoming meeting with the Library's staff.

 

What name you prefer besides yours?
Mus'ab. I've been loving this name since in university. Planned to name my son one day.

 

People to tagged

Nak kena cari kawan yang 'sporting' ni, sebab nanti tak berjawab pulak, hehehe.
1. cik fari

2. suzi

3. hana

4. ni'mah

5. zara

 

Who is no. 1 ?

My mentee (she said that), my close associate in working 'behind the curtain' for a well known organization and a very committed person in her jobs, part-time or otherwise.

 

Who is no. 3?

My cooking & baking inspiration. I consider her as a 'Sifu' because after knowing her and her blog, Hana's Family, I've been so enthusiastic in baking. Good influences there.

 

Say somethin about no. 5

A laywer-to-be from Teganu. I think she really likes pink and she rambles anything to everything in her blogs and I like reading them because it's so... random + happy + feelings... (rambling...)

 

How about no.4?

She's a close friend and we sometimes get together and chat about life ups and downs. She's from JB but has been staying in KB since her husband is a local and works with the State Gov.

 

Who is no. 2?

She's also my culinary guru just like hana. She blogs almost daily about her life in Adelaide, Australia and of course, she uploads almost all her cooking venture in her blog. Love copying some of them (the easy ones) and love knowing her and her family through Suzi of Adelaide.

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~DAH SELESAI SATU TAG PADA JAM 4.17 PETANG

p/s: Nik Ha & Ela - harap berpuas hati ya.

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

Sekarang kita tengok tag kedua pulak. Kali ni tag adalah dari Ummu Hanis dan Lily. Agaknya masuk je tahun baru ni tag pun mula berlegar di sekitar blog-blog di dunia ni, sebab tu dapat yang serupa, KakChik jawab sekali harung ya. Ok, mari kita jawab soalan2nya.

 

'RULES' mesti ada kan...

-----------------------------

1. Copy badge "2008 Cute's 3logger Award" di atas untuk diletakkan di blog anda.

 

cutebloggeraward

Inilah rupa 'award'nya... seksi tu... maaf lah ya, tak sempat nak edit dah. Kartun tak tutup aurat tu. 

 

2. Link/ceritakan kembali siapa yang memberikan award ini kepada anda.

 

Pemberi 'award': ummu hanis dan lily

Kedua-duanya adalah pendidik, seorang mengajar di sekolah dan seorang lagi di politeknik. Kenal ummu hanis lebih lama sikit daripada lily tapi kedua-duanya cepat mesra sekali. ummu hanis ni suka memasak dan menjahit dan lily suka letak lirik lagu kat blog dia, hehehe.

 

3. [ Papar Semua ]Setiap blogger mesti menyatakan 10 fakta/hobi diri sendiri sebelum memilih penerima award seterusnya (anda di-tag).

 

Aaah... ni yang kena fikir ni. Bukan senang nak tulis pasal ni.

  1. Sukakan suasana ceria dan berwarna-warni.
  2. Blogging setiap hari sama ada tulis sesuatu atau membaca blog-blog orang lain.
  3. Suka membaca dan mengumpul buku - pelbagai bidang asalkan menarik perhatian, harga berpatutan, mesti nak beli. Membacanya sempat... tapi nak mengulasnya satu hal yang agak Mim Alif Lam Sin sikit.
  4. Suka memasak untuk orang lain (sekali-sekala) - dapat rasa sikit-sikit tu jadilah. Bila orang seronok makan, kita pun hati gumbira.
  5. Teringin nak gi makan angin dengan Cik Abe tapi belum tertunai lagi hajat ini sebab kami dua-dua banyak komitmen.
  6. Dulu tak suka warna hitam tapi kini kalau boleh nak pakai hitam tiap-tiap hari. Jubah hitam, tudung hitam, kasut hitam... cerminmata  je tak hitam.
  7. Suka membeli kasut - dah berapa pasang kat dalam bonet tu tapi semua dah hampir lunyai sebab selalu bergilir dipakai. Rasa macam nak gi beli je sepasang hari ni...
  8. Suka panggil anak-anak kecil SAYANG.
  9. Suka belikan baju, beg dan kasut untuk adik-beradik (tapi diorang bayarlah lepas tu).
  10. Sanggup berhabis asalkan dapat buku yang dihajati - beli online dari luar negara pun tak kisah, mesti nak jugak buku tu.

4. Anda perlu memilih 10 penerima award seterusnya dan menyatakan nama
mereka di blog anda.

  1. Kak Tirana of The Precious Moments
  2. Yanmie of Permata Hatiku
  3. Sha of Sha's Scrapping
  4. Zara @ Zahirah of Life's Is Pink
  5. Sarah @ Mamahusna of Sharing is Caring
  6. NurulHuda of Just Me Again Down Here
  7. Azza Dearie of Sedetik Hati
  8. Kin of Sejenak Bersamaku
  9. Fari of Dari Kaca Mataku
  10. KiTTuN

5. Jangan lupa untuk melawat blog mereka dan meninggalkan komen yang
menyatakan "anda telah di tag - sila layari blog Keluargaku Sayang untuk
mendapatkan award anda".

 

Itulah seadanya tag yang kedua... nak jawab benda ni memang kena ada waktu iklan beberapa kali sebelum dapat disiapkan. Selesai dijawab jam 11.54 malam.

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

Jom! Kita jawab tag ketiga yang CikMin bagi tu. Argh... yang ni kena keje banyak sikit... dengan Google Image. Mari kita tengok.

 

"The rules are simple. Use Google Image to search the answers to the questions below. Then you must choose a picture in the first page of the results, and post it as your answer. After that tagged 5 people."

 

1) Next year i'm.. 36cake
2) I really want to go to... hajj1 Hajj - Makkah
Mini_Bologna_2008_groupBologna Children's Bookfair
jakarta islamic bookfairJakarta Islamic Bookfair
3) My favourite place home-sweet-home-quilt-block-1My home
kedai1My bookshop
BedroomDesign21My bedroom cum office
kitchen Ummi's kitchen
(mine, not complete yet)
4) My favourite thing.. books My books
C2007715155459693081_sell_acer_laptopMy laptop
nokia 6120cMy phone
_16602_abaya-31-5-2006
My abayas
shoes from DHMy shoes
5) My Fav Drink mineral watermilo1.9 
fresh_orange
6) My fav food nasi gorengNasi goreng
nasi kerabuNasi kerabu ummi
7) My fav color Product Photographypurple
 thinkGreen red
8) I live in kg pulau melaka
a house in Pulau Melaka. That's the map
of my beloved 'kampung'.
9) I was born in uummi's house ummi's house
10) A nikcname i had Chik
11) My College Major software engineering
12) My Bad Habit talking_too_much
Shopping Logo TSS
13) My Hobby reading_tent
aerobic3  

14) I Wish

makkah-newchopper view t
o perform hajj in Makkah next year.
shopfront i could open up a few
branches of MariBaca.

 

  Tak tau dah nak tag sapa. Jap ek, nak cek sapa yang KakChik belum tag ni. mmm..

keputusannya beginlah, tag ini jatuh kepada:

  • BalQis
  • Yanmie
  • mmm... cukup la CikMin, dah letih ni.

Alhamdulillah... akhirnya hari ni selesailah segala tag yang ada ini tepat jam 11.41 pagi waktu rehat minum nescaffe.

 

Semoga semua yang memberikan tag-tag ni berpuas hati. Dah bagi tag tu, diharap datanglah baca sebagai tanda setiakawan...

4 comments:

  1. salam kak chik..

    thanks ya award tu..yan hargai sgt2..tang Tag tu slmt sikit..yan dh penah buat..jwpannya ada kat sini http://www.coklatstrawberry9.com/2009/01/menjawab-2-tag.html

    ReplyDelete
  2. Wkslm Yan. Tak mengapa... KakChik pun faham. Agaknya bila musim tag ni akan berenti ya?

    ReplyDelete
  3. Alhamdulillah...kak tirana masih tidak dilupakan.. Terimakasih untuk award tu... tag nya tu kak tirana dah jawab..nanti kak tirana highlightkan semula untuk Chik ye..

    ReplyDelete
  4. kak chik, tq...

    p/s: banyaknye hutang tag... :) tatau la bila dapat bayar.. hehe, kene bukak satu blog lagi especially for tag...

    ReplyDelete

Kakchik ucapkan terima kasih banyak sebab teman-teman sudi memberi komen. Insyaallah kakchik akan membalasnya secepat mungkin.

Related Posts with Thumbnails