Followers

29.4.10

Kena tayang juga

Hadiah sejambak bunga dari kak azatie yang sepatutnya kakchik tayang minggu lepas lagi. Tapi ala kulli hal hari ni baru diizinkan Allah. Terima kasih banyak kak atie atas ingatan mesra ini.


Award ini dari shiori dan ada tag pulak dah. Ok lah kakchik jawab ya.

1. thank and link the person that give you the award
Terima kasih banyak ya shiori atas ingatan ini.

2. pass this award to 10/20/30/all bloggers you've recently discover
shiori, actually kakchik dah terima award yang serupa sebelum ni dah sudah pun hadiahkan kepada beberapa orang teman blogger baru. kira takpe ya kalau kakchik tak panjangkan yang ni. maafkan kakchik ya.

3. contact said blogs and let them know they've won this award
rasanya dah contact dah hari tu

4. state 7 things about yourself
. petite
. happy go lucky
. love love books
. love bags
. hates pimple
. love abaya
. friendly


Blogger Award Friendship dari Mokwonik. Huhu... ada tag juga nampaknya. Mari kakchik cuba.

(a) COPY AWARD INI MACAM DAPAT GRAMMY AWARD
Terima kasih mokwo. Dengan besar hati kakchik sudi terima award ni.

(b) BERI TAU SAPA DAN LINK PEMBERI AWARD INI
Dah sebut pun di atas tu.

(c) TAJUK POS KORANG MESTI ADA 5-FIVE-KHAMSAH? KENA JAWAB 10 SOALAN DAN SETIAP 1, DENGAN 5 
Berkongsi entri la mokwo, kira takpe ya... kakchik ada M sikit nak buat satu entri khas. Maaf ya.

(1) FIVE NAMES THAT PEOPLE CALL YOU:
. nor - only hubby call me this
. cheja - family and special friends at Faris Petra
. chik - kawan-kawan
. kakchik - kebanyakan kenalan panggil nama ni
. za - saudara-mara

(2) FIVE IMPORTANT DATES IN YOUR LIFE:
12 R. Awwal - Islamic wedding anniversary
10 Apr - my birthday
27 Apr - hubby's birthday
1 Jul - MariBaca's anniversary
25 Mei - masehi wedding anniversary

(3) FIVE THINGS YOU DID YESTERDAY:
tidur - rehat banyak
blogwalking - baca senyap, jalan senyap-senyap je
tengok drama online - terjumpa semasa blogwalking, menarik
belanja cik abe makan di ani sup utara - sempena birthday dia
hantar buku ke eskpo peladang & penternak - buka gerai kecil

(4) FIVE WAYS TO BE HAPPY:
banyakkan senyum kepada orang lain terutama cik abe
layan anak-anak saudara
baca buku
solat, tapi baru je hari ni lampu hijau
tengok kanak-kanak

(5) FIVE FAVOURITE MOVIES:
ketika cinta bertasbih 1
ketika cinta bertasbih 2

mmm... susah ni sebab dah lama sangat tak tengok movie. mmm...
laskar pelangi
200 pound beauty - korea
harry potter - semuanya suka

(6) FIVE FAVOURITE HOBBIES:
beli buku - baca mana yang sempat je
tambah kasut - hobi yang bahaya
kumpul beg tangan - ini juga hobi yang bahaya
pakai abaya - sejak mula pakai, memang sukar nak tukar dah
makan-makan di luar - suka cuba makanan di lain-lain restoran

(7) FIVE FAVOURITE PEOPLE:
cik abe - sumber ketawa dan geram
ummi/ayah - takde tolok banding
anak-anak saudara - buah hati pengarang jantung
tok guru - guru agamaku yang dihormati
mak/ayah - mertua yang sangat sporting

(8) FIVE FAVOURITE PLACES FOR VACATION:
dubai - impian belum kesampaian
tok bali - dekat, tenang dan nyaman
korea - ingin lihat apa yang ada dlm drama tu betul ke tidak
new zealand - hijau padang rumputnya
pangkor - ingin sekali ke sana bersama cik abe

(9) FIVE REASONS YOU ANSWERED THE SURVEY:
semangat setiakawan
ada masa petang ni - boleh jawab soalan yang banyak ni
tak susah sangat
nak banyakkan update untuk hari ni
takde alasan lain dah...

(10) FIVE PERSON TO TAG:
mokwo, boleh tak kalau kakchik stop tag ni kat sini aje. kakchik tak larat nak contact kawan lain untuk terima award-tag ni. boleh ya?

2 comments:

  1. in evry probs, family always come first wether as a solution or a cause...

    ReplyDelete
  2. zumiela7, of course... family is the foundation of our existence.

    ReplyDelete

Kakchik ucapkan terima kasih banyak sebab teman-teman sudi memberi komen. Insyaallah kakchik akan membalasnya secepat mungkin.

Related Posts with Thumbnails