Followers

2.10.10

Jiwa Yang Hidup

Adalah jiwa yang sentiasa suka bila disibukkan dengan urusan kerja-kerja Islam.
Jiwa itu merasa segar bila fizikal dan mentalnya perlu ditumpukan kepada insan yang dahagakan ilmu.
Jiwa itu akan sentiasa menguntumkan senyuman di bibir.
Kesan seronoknya dari kepenatan fizikal melakukan kerja.
Terasa diri ini hidup dan segala tugasan yang datang memberi makna yang mendalam.
Hidup bersama orang-orang berilmu, beriman dan beramal, diri turut menerima tempiasnya.
Jiwa menjadi segar, segar dengan kecintaan kepada Islam.

6 comments:

  1. Assalamualaikum ...

    Seronok kan bila terasa jiwa hidup.Saya berharap saya menjadi hamba yang istiqamah dalam amal ibadah.

    ReplyDelete
  2. Wa'alaikummussalam Mardhiah.
    Ha'ah. Bila jiwa dipenuhi dengan kemanisan Islam dan iman, terasa sangat-sangat gembira. Insyaallah kita sama-sama berusaha ke arah itu.

    ReplyDelete
  3. Salam kakchik.......

    kalau kakchik free dan byk idea, mintak kakchik kupas tentang isu wanita 'Malas solat dek kerana make up'....atau pun hukum persolekan dalam Islam macam yg dalam buku kak chik beli tu.Mungkin kami ni nak baca the whole book tak sempat...so bolehlah kakchik share dgn kami.

    wassallam

    ReplyDelete
  4. Wkslm alynna.
    Insyaallah. Kakchik risau juga sebenarnya bila nak tulis perkara-perkara yang berkait dengan hukum ni sebab kakchik ni bukan orang agama. Belajar pun aliran sains tulen. Jika Allah izinkan, kakchik akan cuba tulis berdasarkan pengalaman, pemahaman, amalan dan sedikit ilmu yang kakchik ada. Jangan taruh harapan terlalu tinggi ya alynna.

    ReplyDelete

Kakchik ucapkan terima kasih banyak sebab teman-teman sudi memberi komen. Insyaallah kakchik akan membalasnya secepat mungkin.

Related Posts with Thumbnails