Followers

20.10.10

PROTES !!!

Assalamualaikum.


KakChik protes!

Sangat, sangat, sangat, sangat, sangat PROTES!

Tolonglah DS, janganlah biarkan kekeliruan sebegini menjadi punca makin rosaknya pemakaian muslimah kita di Malaysia ini.

KakChik protes!

Bagaimana nanti nak menjawab, bila Allah tanya, 

"Kenapa kamu biarkan orang ini menambahkan kecelaruan dalam masyarakat?"

Oh, KakChik protes!

Tolong terjemahkan ISLAMIC. 

Is that Islamic?

Habis kacau bilau. Memalukan.

Kenapa fesyen Islamik perlu jadi begitu?

Maaf! KakChik protes dan kakchik tidak suka. 

Malah KakChik langsung tidak sokong.

Sorry, THAT is NOT Islamic Fashion AT ALL!

Protes!

And I rest my case.

21 comments:

  1. Salam kakchik..

    Saya sokong..MARI KITA PROTES BERAMAI-RAMAI..Tak sangka akhirnya negara kita jadi macam Denmark...

    ReplyDelete
  2. Wa'alaikumsalam...

    Saya pn nak protes Kak chik! huh!

    ReplyDelete
  3. memang sgt sgt BUKAN ISLAMIC kc...
    i think org yg' bijak pandai' tu menginterpretekan Islamic disitu is because of the khat writings.
    if only i was there... i would have screamed, pastu nak masukkan lina kat ISA pun sumbat lah...

    ReplyDelete
  4. fariza pun protes jugak...!

    protes! dan protes!



    p/s: jangan lupa untuk sama2 doa semoga individu yang terlibat diberikan hidayah....

    ReplyDelete
  5. setuju sangat2 kak chik

    sakit hati melihatnya

    ReplyDelete
  6. Kak chik,ni islamic barat ke???buat kt msia kan?bkn nanti nk jwb dgn Allah,atas dunia dh soal jwb dgn bukan islam.antara soal mgapa bertudung litup dn mgapa sat

    ReplyDelete
  7. salam
    itulah jadinya bila 'fesyen islam'(kononnya) dikomersialkan...tanpa memahami apa sebenarnya cara berpakaian yg dituntut agama...
    lagi satu,pakai tudung 14 lapis pun,kalau dada terbonjol,leher terdedah..takde gunanya jugak..

    ReplyDelete
  8. assalamua'laikum

    gitulah kak chik, saya pun penah tulis ttg IFF ni...rasanya hari ni nak tulis lg.....

    ReplyDelete
  9. saya sokong...
    saya sangat takut sbnrnyer sbb skarang manusia terlalu byk menghalalkan yang haram.
    Nauzubillahimindzalik..
    Moga saya dijauhi sifat2 itu...

    ReplyDelete
  10. isk!!!! sape yg menganjurkn mjls mcm ni?

    ade ke upe cmni dikatakn islamic fashion?

    rosak dah bgsa kita ni..cacatlah pemikiran ank2 kite nnti.

    BANTAH!!!!!

    ReplyDelete
  11. SANGAT SOKONG!!

    terkejut sangat tengok. sebelum ni ada busana2 muslimah yg tak bape muslimah tp at least tutup2 gak.

    ni langsung tak nampak dan tak paham mana islamic nyer...

    -org islam makin keliru dan mengelirukan agama sendiri...

    ReplyDelete
  12. Malaysia kan nak jadi negara contoh supaya tiadanya Islamfobia.. tu sebab dia setuju dengan fashion yang terang - terangan memalukan orang Islam ni.. nak tunjuk bahawasanya orang Islam pun macam Kafir Laknatullah.. moga kita di jauhkan dari Fitnah akhir zaman ni.. InsyaAllah..

    ReplyDelete
  13. Orang yang di belakang festival ini pun sudah boleh buat kita senyum. sengih, ketawa dan sedih sekaligus.

    Sedih kerana atas nama fesyen islamik. Padahal amaaaatttttt jauhhhh, tersasar, lebih kepada nak naikkan nama masing-masing yang dibelakangnya.

    Beginilah,
    tidak perlu buat festival macam ni! Langsung tidak perlu!

    ReplyDelete
  14. salam kak chik,

    sy sokong! PROTES!!!

    hari tu sy n hubby pun terkejut bila tgk gambar2 feksyen kat festival ni...

    garis panduan apa yg diaorg duk pakai agaknya? malu sungguh!

    ReplyDelete
  15. Assalamualaikumwbh Kak Chik...

    Apa khabar? Lama tak dtg sini...Ayu busy ngat la ni.

    ONE WORD for this IFF, PROTESSSS!!!

    Astargfirullah........

    ReplyDelete
  16. Maap la kak chik, sbb tak puas ati nak komen...nak jugak express...lagi sekali....I hate to see this....benci tgok golongan2...dari yang organise this IFF, yang luluskan, yang design, yang pakai, yg took photos and those yang join this festival....kerana tak faham, tak nak faham, or buat2 tak faham hukum Allah swt...

    Berani sungguh mereka,....

    "Ya Allah, kurniakanlah mereka hidayah dan tunjukkanlah mereka jalan yang lurus...amen..."

    ReplyDelete
  17. Terima kasih kepada TEMAN-TEMAN SEMUA kerana turut memprotes penganjuran IFF yang menjatuhkan maruah Islam ini. Kakchik tak balas setiap satu komen kalian tapi kakchik amat berterima kasih dan bangga mempunyai ramai teman yang sama-sama membantah program maksiat seperti itu. Syabas untuk kalian semua! Semoga Allah bersama kita.

    ReplyDelete
  18. Mesej yang cuba disampaikan mengelirukan tapi sebagai orang islam kita boleh membezakan antara berlian dan manikam

    ReplyDelete
  19. AzrinBME, kita memang boleh membezakan tapi soalnya orang besar negara kita merestuinya. Sepatutnya mereka tidak restui program begini kerana tindakan mereka membawa nama negara bersama.

    ReplyDelete

Kakchik ucapkan terima kasih banyak sebab teman-teman sudi memberi komen. Insyaallah kakchik akan membalasnya secepat mungkin.

Related Posts with Thumbnails