Followers

14.1.10

Cukup menyentuh hati.

 

Kadang-kadang Allah sembunyikan matahari 

didatangkan petir dan kilat... 

kita menangis dan tertanya-tanya 

ke mana hilangnya sinar....

Rupa-rupanya 

Allah nak hadiahkan kita pelangi yang iNDAh!~~..

AlHaMdUlIllAh...

iNdAh NyER aTuRAn ILAhi...:)..

KaU GaNTikAn yanG lEbIH BaIK...sYUKrAn YA RaBB...:)

salin dari update Nurul Zakiah di facebook

8 comments:

  1. Assalamualaikum kakchik,

    yang ni pun best..

    Ku minta kepada Allah setangkai bunga yang indah,
    tetapi Dia memberiku kaktus berduri.
    Ku minta kepadaNya seekor rama-rama,
    Tetapi diberi-Nya ulat yang berbulu.
    Di kala aku berada dalam kesedihan,
    Tanpa ku sangka kaktus itu berbunga indah sekali dan ulat itu menjadi rama-rama yang cantik.
    Itulah jalan Allah, indah pada masanya.
    Allah tidak akan memberi apa yang kita harapkan,
    tetapi dia akan memberi apa yang kita perlukan.

    ReplyDelete
  2. salam kak chik,apa khabar kak?

    awan berarak mengusir lalu,
    angin sepoi bahasa bercantum,
    Kuasa Allah siapalah tahu,
    Indah pelangi, senyum menguntum. ;)

    Kerana itulah, setiap sesuatu ada hikmahnya.

    ReplyDelete
  3. Hadiah yang indah bagi yang bersabar...

    ReplyDelete
  4. Ooo..kak tie memang suka tengok pelangi. Dari kecil sampai ke tua ni, hehe..Kadang2 saja pancitkan air di tengah panas.. boleh nampak pelangi juga!

    ReplyDelete
  5. Terima kasih Sakinah. Ha'ah yang itu pun sangat indah juga. Kakchik suka membacanya. Ada tazkirah di dalamnya.

    ReplyDelete
  6. wa'alaikummussalam nurindah.

    sedap kata-kata yang dititipkan untuk kakchik tu.
    terima kasih.

    ReplyDelete
  7. zureen, insyaAllah itulah yang diharapkan.

    ReplyDelete
  8. kak tie seorang yang romantik hehe..

    ReplyDelete

Kakchik ucapkan terima kasih banyak sebab teman-teman sudi memberi komen. Insyaallah kakchik akan membalasnya secepat mungkin.

Related Posts with Thumbnails