Followers

17.2.10

Fungsi Page Dalam Photoscape

Kakchik ni masih baru dalam menggunakan perisian Photoscape ni. Sebelum ni ada cuba-cuba menjelajah fungsi Editornya tapi malam ni nak main-main pula dengan fungsi Page. Budak baru nak belajar... main yang mudah-mudahlah dulu hehe.

Gambar-gambar di bawah ni ialah hasilnya:

 
Amni Wadhihah

 
Adik dengan Eqbal Murshidi

 
Pizza, Mee Bandung, Burger dan Mee Hailam

 
Bougainvillea kesayangan Ummi

 
Koleksi Pashmina yang kakchik jual. Sepupu jadi model.

 
Di MariBaca Bookstore

Masih banyak yang kakchik nak explore dalam Photoscape tu. Perlahan-lahan la kan lagipun kena tunggu ada masa luang sikit. Untuk malam ni, main yang simple aje dulu.

Bagi sesiapa yang nak tahu apa itu Photoscape, sila klik di atas perkataan Photoscape kerana kakchik dah letakkan link untun muat turun.

19 comments:

  1. nadiah pun guna photoscape kakchik. kira baru jgk la kenal dgn photoscape..dlm bbrp bln baru. senang je, kan?

    ReplyDelete
  2. salam kak chik..aduhai first time tenguk wayang?? baguslah camtu..
    akak pun dah pandai pakai photoscape ni...ada member yang ajar..
    wauuu best tau dapat beg bonia..tengah kumpul duit nak beli ni..semuga tertunailahhasratdihati akak ek..

    ReplyDelete
  3. leh gak try photoscape ni..nnt nk try la..masa tu je yg xcukup..picasa ni pn qis x abis explore lg...tp dgr kata lg sng pki photoscape dr picasa..ye ke kakchik??

    ReplyDelete
  4. salam
    bagus jugak kakchik buat entry ni...aritu terpk gak..sbb ada readers emel sy tanya sy buat gambo melalui apa?......nanti dia leh refer sini...tq

    ReplyDelete
  5. Salam kak chik,

    Saya baru selesai menonton KCB2. Jika, KCB1 saya banyak kali tertawa, namun, menonton KCB2 berulangkali air mata jantan ini menitis, hehehe. Ketika menulis post ini, masih bersisa air mata di pipi, hehehe... "Sesungguhnya cinta inilah yg didambakan, yg sukar sekali untuk diperoleh"

    Photoscape ni senang nak guna tau kak chik. Cuma takleh edit gambar jela, kena guna adobe photoshop. Tapi, utk yg simple2 mmg ok sgt guna photoscape ni...

    ReplyDelete
  6. Nadiah lagi berpengalaman dari kakchik la kan. Ha'ah memang senang.

    ReplyDelete
  7. wa'alaikummussalam kak ina.
    ha'ah kak, first time...
    kak ina tu makin celik IT, mak moden yang tak ketinggalan dek kemajuan ICT. baguslah akak ni.
    insyaallah jika rajin menabung, akan tertunaiahhasratdihati akak tu.

    ReplyDelete
  8. qis, bagi kakchik yg baru bbrp hari guna photoscape ni, mmg dia lebih senang dan byk fungsi berbanding picasa. cubalah qis, download free je.

    ReplyDelete
  9. Wa'alaikummussalam aSHa.
    Silakan... kakchik takde lah cite byk sangat pasal photoscape ni sb kakchik pun masih baru lagi.

    ReplyDelete
  10. Wa'alaikummussalam Areef.
    Wah, jiwanglah Areef ni. Tak sangka boleh mengalirkan airmata menonton KCB2.
    Ni mesti dah biasa guna photoscape ni, terima kasih ya kongsi ilmu sikit pun.

    ReplyDelete
  11. suka sangat guna Photoscape. cepat, mudah, senang! =p

    ReplyDelete
  12. Nad, mesti dah berpengalaman lama menggunakan software PS ni.

    ReplyDelete
  13. Kak chik,

    Saya ni memang jiwang, jiwang karat, hehehe... yela, KCB2 tu memang betul2 menyentuh jiwa. sampai sekarang ni masih teringat2 lagi, cewah... biasalah klu lps balik program motivasi or tgk citer2 membangun jiwa ni, jd semangat, lepas tu, hihihi, sendiri taula...

    ReplyDelete
  14. Salam.. Kak Chik, Nur pun suka edit gambar guna Photoscape ni.. Kalau Kak Chik nak belajar lebih lanjut.. Kak Chik try search kt You Tube.. Ada byk video editing pic guna Photoscape ni.

    Try laa ye... Jaga diri..

    ReplyDelete
  15. Areef, jiwang, jiwang juga tapi kerja untuk Islam kena buat kan. Untuk elakkan semangat menurun dan jiwa berkarat, kenalah selalu ke program agama, biar hati tu selalu diservis hehe.

    ReplyDelete
  16. Wa'alaikummussalam Nur.
    Terima kasih ya atas cadangan tu. InsyaAllah kakchik akan cuba cari. Tak terfikir pula pasal video YT tu.

    ReplyDelete
  17. Sama2 Kak Chik.. Nur belajar dari Youtube tu je.. Senang dan mudah.. Why not Kak Chik cuba juga.. ;)

    ReplyDelete

Kakchik ucapkan terima kasih banyak sebab teman-teman sudi memberi komen. Insyaallah kakchik akan membalasnya secepat mungkin.

Related Posts with Thumbnails