Followers

18.2.10

Beginilah kalau hari Khamis.

Assalamualaikum dan salam petang yang cerah untuk semua.

Dah petang barulah kakchik ada masa sikit untuk update blog. Sekarang ni kakchik di Zahra', datang bukakan pintu untuk Dato' yang ada mesyuarat dengan beberapa orang yang kakchik tak kenal. Sementara mereka bermesyuarat tu, kakchik ambil peluang ni untuk update blog.

Pagi:
1. Bangun lambat hari ni sebab masih 'bercuti' nasib baik tak terbabas lebih dari pukul 7. Buat malu je...
2. Basuh kain-baju yang tidak machine friendly sebaldi dan sebakul dengan washing machine.
3. Layan Emran dan Amni - buat read aloud sebentar lepas tu biarkan mereka tengok read aloud kat internet di Reading is Fundamental.
4. Sediakan sarapan cik abe - makaroni goreng, air teh.
5. Menggosok - beberapa helai je, cukup untuk beberapa hari.

Tengahari:
1. Bungkus buku-buku yang pelanggan online beli. 2 bungkusan dah siap dibuat sejak hari Selasa, hari ni tambah 3 lagi.
2. Mandi - hari cuti selalunya mandi lambat sebab perlu selesaikan kerja rumahtangga dulu.
3. Print soalan assignment untuk 3 subjek, baca sepintas lalu. Esok ada tutorial.
4. Lepas makan tengahari dengan cik abe, ke Pos Mini Padang Tembak - poskan semua bungkusan.
5. Terus ke MariBaca.

Petang:
1. Baru beberapa minit sampai di MariBaca, boss telefon minta bukakan pintu Zahra'. Adus! Hangus RM2 bayar parking. Nasib baik Zahra' dengan kedai dekat je.
2. Di Zahra' dan sekarang nak ke mesyuarat la pulak. Dato' pun dah balik tinggal kakchik sorang-sorang dalam banguna besar ni.
3. JKR 10 - kejap ya, nak tutup segala pintu dulu barulah ke sana.

Hingga jumpa lagi, wassalam.

2 comments:

  1. Fuh!!!mmg sibuk...gitulh tugas seorg anak, isteri dan pekerja...

    ReplyDelete
  2. kak nza, hari Khamis selalunya jarang lekat di rumah lama-lama. urusan kedai memanglah banyak. nak buat macamana kan, kita yang pilih cara hidup macam ni hehe.

    ReplyDelete

Kakchik ucapkan terima kasih banyak sebab teman-teman sudi memberi komen. Insyaallah kakchik akan membalasnya secepat mungkin.

Related Posts with Thumbnails