Followers

11.4.09

Sepanjang Jalan Pulang

Assalamualaikum dan salam malam semua. Hari ni kakchik agak sibuk dengan kerja kat pejabat dan sambil-sambil tu nak ulangkaji sebelum 'exam' pagi esok. Baca nota-nota je. Sebab kakchik pun tak sempat nak ziarah blog kawan-kawan, kakchik minta maaf ya. Sempat tengok 'snippet' kat 'blog list' kakchik je. Sementara kakchik selesai 'exam' tengahari esok, layanlah dulu gambar-gambar sepanjang perjalanan balik dari GBR semalam.






Ambil gambar sikit Yang.


Driver yang sedang menahan senyum, hehehe.

Huhu... rumah sapalah yang sungguh besar tersergam tu?











Lepas Kota Jembal barulah Pulau Melaka.


Yang paling bawah ni ialah sekolah rendah kakchik dulu. Bangunan di belakang menara masjid itulah letaknya kelas kakchik semasa darjah 4 Merah dan 6 Merah. Sekarang dah ada bangunan baru yang lebih besar. Lepas gambar ni tak ambik dah gambar sebab bateri habis.

7 comments:

  1. rumah tersergam besar tu rumah seorang peguam

    ReplyDelete
  2. betul ke masayu? waduuuuuh, jutawan lah peguam tu kalau dapat bina rumah begitu besar. lebih besar dari banguna pejabat kakchik agaknya.

    ReplyDelete
  3. Subhanallah, cantik Kak Chik...

    Pernah ke Kelantan sekali, pemandnagannya samalah seperti ini. Tak lepas-lepas mata memandang saujana sawah padi luas terbentang, huhu....

    Teringin nak ke Kelantan lagi sekali...

    ReplyDelete
  4. abang ipar lah bagitahu (tinggal di kg tersebut)

    selalu juga saya gunakan laluan tersebut.. sudah dekat dengan kampung saya

    ReplyDelete
  5. Balqis, memang cantik kan pemandangan tu. Sekarang ni jarang juga jumpa sawah menghijau tapi langit tak pernah tak menarik. Nanti balik, jemput la datang.

    ReplyDelete
  6. Masayu,
    ooo gitu rupanya.
    Mmg canggih la lawyer tu kan.
    Rumahnya masha-Allah mmg macam mahligai.
    Kalau kampung Masayu dekat je, boleh la singgah di Pulau Melaka. Tentu selalu guna jalan tu kan.

    ReplyDelete
  7. salam k chik..
    eriey salu lalu jln nih..eriey ore bachok..dekat dh tuh..eriey duk perupok,bachok...hehe salam perkenalan..

    ReplyDelete

Kakchik ucapkan terima kasih banyak sebab teman-teman sudi memberi komen. Insyaallah kakchik akan membalasnya secepat mungkin.

Related Posts with Thumbnails