Followers

2.4.09

Berangan nak tukar telefon


Assalamualaikum dan salam pagi semua. Hari ni hujan la... nampaknya tak dapatlah nak basuh cadar dan selimut tu lagipun La pun membasuh cadar juga sebab Emran dah terkencing kat atas tilam malam tadi. Bak kata kakchik kena tangguh dulu la niat tu.

Hari ni tak kerja macam biasa dan kakchik ingat nak study sebab hari Sabtu pagi dah mula exam. Tapi... sebelum tu nak cerita sikit pasal telefon ni.

Sejak dah jadi DAILY BLOGGER ni kakchik memang terasa sangat nak cari gajet yang ala-ala ALL IN ONE gitu dan bila iklan iPHONE 3G keluar hari tu kakchik dok simpan la niat kat hati nak pakai telefon tu.

Cek dalam website Maxis dan baca maklumat yang berkenaan semuanya hampir memenuhi kehendak kakchik tapi yang kurang sedap sikit tu tang harganya lah. Tapi dah boleh mula menabung untuk telefon ni kan. Nak seribu daya... hehehe.

Cumanya kakchik nak tanya kawan-kawan, sapa yang dah pakai iPhone 3G ni. Boleh bagi pandangan tak? Sebelum beli nak juga tau pros & cons kan.

12 comments:

  1. salam Kak Chik..

    good luck tuk exam nnti. hem..wah bestnya kak chik nk beli hset baru nie yea..yan ada gak tgk iklan nie dlm TV mmg best. tp rasanya blm mampu lg kot..ehehe..pakai dulu apa yg ada...

    ReplyDelete
  2. wkslm yan.

    tenkiu, tenkiu, tenkiu.
    kakchik baru dok berangan yan, pagi tadi bagitau cik abe slow-slow biar dia tahu lbh awal huhu. tak tau lagi jadi ke tak.

    ReplyDelete
  3. salam kakchik...minat kita ni dah sama ni kakchik...asben agaknya dah baca whistlist cikmin..td dia kata camni'yang..jom kita g survey i-phone'..tggu je la kot cikmin betoi2 dpt...x silap min..dak reena yg tgh preggie tu pakai gak..tp skg dia dh lama x online..aisyah yg duk jepun tu mmg pakai ni..kakchik leh tanyer dia...

    ReplyDelete
  4. Kak Chik, good luck yer... Moga berjaya. Seronok bila ingat nak exam masa kat U dulu...hehehe...

    wa...bestnya, nak tuko Iphone nie... Ummi pun ada gak cite2 nak tukar, coz, phone ummi tak xbo dengar org cakap dah. Kena pakai speaker! hehehe...

    ReplyDelete
  5. Salam..semoga kak chik berjaya..saya exam 13 april ni..hmm..tak tahu pula nak beri cadangan..tapi kan lihat ongkos juga..hehe

    ReplyDelete
  6. sy pun suke iphone.. besh2..tp mhl lah..uhuk4..

    ReplyDelete
  7. tak yah nak berangan-angan...sambar terus je. tapi kalau takat nak buat dan jawab panggilan serta baca dan hantar mesej....tak yah beli la. beli yang murah2 dah la.

    ReplyDelete
  8. Wkslm cikmin. Ahah! Ada juga org yg punya hajat yg sama. Horay! Nanti kakchik cuba jelajah ke blog aisyah. Semangat ya kita cikmin.

    ReplyDelete
  9. Ummi, terima kasih banyak. Kakchik masa USM dulu nak exam selalunya study lebih awal tapi kat OUM ni selalunya last minute la.
    Kakchik nak tukar tu bukannya ape ummi, letih nak bawa laptop, digicam dan phone ke sana ke mari sebab hampir setiap jam keje kakchik menggunakan ketiga-tiganya, itu yg berkenan sgt dgn iPhone tu.

    ReplyDelete
  10. Wkslm Syahidah. Semoga kita sama-sama dapat menjawab exam kita dengan cemerlang ya. Sebab ongkosnya kurang tu lah kakchik kena menabung dulu, mungkin 3 bulan baru dapat beli tel ni.

    ReplyDelete
  11. iu @ wid, memang mahal kan? itulah cons sikit

    ReplyDelete
  12. one z, kena berangan dulu sebab duit belum cukup, hehehe, kan sambar terus kan org kata mencuri pulak, tak ke naya. telefon kakchik ni mmg serbaguna, model yg ada skrg ni kakchik guna utk macam2 sampai kdg2 naik panas tel tu.

    ReplyDelete

Kakchik ucapkan terima kasih banyak sebab teman-teman sudi memberi komen. Insyaallah kakchik akan membalasnya secepat mungkin.

Related Posts with Thumbnails