Followers

12.4.09

Pernah Makan Tak?



Malam-malam ni badan letih, mood nak menulis takde sebab jari-jemari terutama ibu jari masih lagi sakit. Hehehe akibat menulis jawapan periksa yang panjang lebar selama hampir 3 jam. Mana tak sakit ibu jari tu. Dah lama menulis pakai keyboard, bila exam nak kena guna pen, aduh, kesian jari kakchik ni.

Sementara melayan mata yang makin mengantuk, jom baca buku cerita jap sambil mengunyah Cocopie. Bekalan snek ni ada 2 kotak dalam almari tu. Untuk budak-budak dan juga mak sedara budak. Sekotak dah licin dimakan budak-budak, kali ni mak sedara budak nak cuba makan, apa rasa dan istimewanya Cocopie ni. Makan dulu ya.

14 comments:

  1. emmm cocopie nie de jual kat kantin skolah.. so slalu ar masuk dlam perut nie...Sdapkan k.chik... tang mashmellow nyer tu ummuarghhh..

    ader 2 prasa... 1 tu bgkus dier kaler biru... satu lg kaler cklat...
    erin suka yang kaler biru nieh.. hehe

    ReplyDelete
  2. erin, rupanya kakchik tak keseorang hehehe. yang dah habis satu kotak tu yg kotal warna biru tu lah, ni baru buka kotak coklat sb kakchik cuba.

    ReplyDelete
  3. Rasanya mcm kek bersalut coklat..hmm sebab ianya kecik so kena mkn lebih dr satu..he3

    ReplyDelete
  4. asal boleh makan....sedap belaka.
    jgn terlebih makan....dan jgn pulak terkurang makan.

    ReplyDelete
  5. Cocopie?

    Hurm, macam-macam Kak Chik ni. Oklah, nanti saya cari juga satu...
    Haha...

    Exam ker Kak Chik? Semoga mudah menjawab hendaknya dan terang hati selalu, InsyaAllah...

    Bittaufikwannajah... all the best!

    ReplyDelete
  6. Salam kakchik,

    Kak tie tak pernah makan chocopie ni...ingat nak beritahu tentang halal haram...ekekekee....... Kalau sedap kak tie nak gi cari laa...:)

    ReplyDelete
  7. saya sgt kagum dengan kerajinan kak chik..boleh dijadikan inspirasi..

    cocopie..
    udah lama tidak merasa snek mcm itu

    ReplyDelete
  8. zureen, yang semalam tu baru je nak suap dalam mulut, ameerah datang mintak. tak jadilah kakchik mencubanya. kalau byk sgt tak sakit perut ke nanti?

    ReplyDelete
  9. one z, satu lagi kenalah HALAL kan hehehe

    ReplyDelete
  10. Balqis, saje je nak isi blog. Kalau nak cari beli yang kat Malaysia ya dan Halal.

    ReplyDelete
  11. Wkslm kak tie. Insya-Allah Halal, ada cop besar dari JAKIM. Kata budak-budak sedap terutama yang plastik biru.

    ReplyDelete
  12. Masayu, terima kasih. Yang mana baik, boleh la ditiru tapi kakchik ni masih banyak yang kurangnya. Sebab tu masih lagi belajar.

    p/s: snek ni boleh cuba, makan sekali-sekala je

    ReplyDelete
  13. cocopie??slalu tgk iklan jek..danish pn ingat iklan tuh tp xpenah rase lagik...jap lg nk gcari akh..nk try cane..nanti lily gtau kakchik hasilnye,,huhu

    ReplyDelete
  14. hehehe, lily pun berminat gak nak cuba? ibu kena jugak tau kan kot2 nanti si danish tu nak makan cocopie ni.

    ReplyDelete

Kakchik ucapkan terima kasih banyak sebab teman-teman sudi memberi komen. Insyaallah kakchik akan membalasnya secepat mungkin.

Related Posts with Thumbnails