Followers

8.4.09

Kuih Sarapan Jadi Menu Tengahari

Kawan-kawan sedang makan ke? Atau dah siap makan? KakChik baru nak makan ni. Hari ni kat pejabat ni ada sorang 'birthday girl', dia belanja kami sebungkus nasi sorang, alhamdulillah... murah rezeki hari ni.

Tak payah nak keluar cari nasi lagi dah. Lagipun kuih-muih untuk sarapan pun masih banyak lagi ni. Siapa nak makan ni? Kakchik kalau dah makan nasi, kuih dah tak muat dah. Tapi sebab nasi bungkus tu dah jadi sarapan tadi maka kuih-muih ni akan jadi menu tengahari.

Jemput makan semua.

16 comments:

  1. sedapnyer kueh2 k.chik tu...

    ReplyDelete
  2. adeh... kak chik.. da lapa ni.. tgok kuih2 tu...kepap lagi.. lama ngidam nk makan.. nk wat tak larattt..sob3... dgr nasik lagik... adeh..deh..deh.. kelaparan berganda niii..

    ReplyDelete
  3. "Dan orang-orang yang beriman dan berhijrah serta berjihad pada jalan Allah (untuk membela Islam) dan orang-orang (Ansar) yang memberi tempat kediaman dan pertolongan (kepada orang-orang Islam yang berhijrah itu), merekalah orang-orang yang beriman dengan sebenar-benarnya. Mereka beroleh keampunan dan limpah kurnia yang mulia." (Al-Anfaal 8:74)

    Salam ziarah dari saya,,blog yang menarik ,jemput muzakarah di blog saya....dan jadikan blog saya sebagai rakan anda..tq

    ReplyDelete
  4. Kalau takde oghe nak make kuih kuih tu semua, meh sini bagi kat saya. Saya memang lapar ni, hehe...

    ada karipap, kuih lapis, kuih pulut ke apa yang hijau tu yer...
    isy, banyak pulak nama kuih lain tak kenal ni, adui...

    ReplyDelete
  5. are, kuih-muih beli... yg are buat tu lagi sedap

    ReplyDelete
  6. iu, kesiannya adik sorang ni. kat jerman mmg susah jg nak makan kuih-muih melayu ni. kakchik pun tak terbuat iu, kat rmh tak semua org suka mkn kuih.

    ReplyDelete
  7. APS, terima kasih. Sudi berziarah & meninggalkan mesej. KakChik dengan jemputan itu kita boleh sama-sama menjadi rakan blogger yang saling berkongsi nasihat, ilmu dan maklumat.

    ReplyDelete
  8. Balqis, kuih habis dimakan oleh staf2 masa diorang minum petang tadi. Kakchik pun tak kenal nama semua kuih ni, ehe, malu.

    ReplyDelete
  9. Hayya, macam-macam kuih ada. cek mek pun ada ya..aduii teringinla pula kuih muih malaysia.

    ReplyDelete
  10. kalau xde sape yg nk makan kuih tu lily bo tlg makan..hehe sedapnye..lapa la plak tgk kuih2 kakchik tuh..yg plg sy suke kuih seri muka tuh...sedapnye

    ReplyDelete
  11. aduh kakchik..

    Masyallah...
    menarik sungguh kaler2 kuih itu....huhuhu

    serta merta rasa lapar lah pulak walhal cuba berpuasa sunat hari khamis nie....


    huhuhuhu

    www.mazaaida.blogspot.com

    ReplyDelete
  12. MDFarid - bersabar ajelah ya. kalau nak makan sangat terpaksalah buat sendiri kan.

    ReplyDelete
  13. Masayu - memang kakchik pun faham, kalau dok jauh di luar, kuih-muih tempatan juga yg dirindukan, sabar ya

    ReplyDelete
  14. Lily my dear - semua dah habis la... kalau simpan lama-lama boleh jadi basi pulak. jom makan nasi la

    ReplyDelete
  15. maza - ni mesti belum makan ni... sebab tu yang rasa lapar tiba-tiba tu. bagusnya dia puasa sunat hari ni. syabas ya maza!

    ReplyDelete

Kakchik ucapkan terima kasih banyak sebab teman-teman sudi memberi komen. Insyaallah kakchik akan membalasnya secepat mungkin.

Related Posts with Thumbnails