Followers

24.2.09

Template Menarik Untuk Blogger

Kat sini KakChik senaraikan semua laman web atau blog yang menawarkan template @ layout @ design secara percuma untuk kita menghasilkan blog yang lebih menarik sesuai dengan citarasa masing-masing.

Mungkin ramai di kalangan kita yang sudah pun melihat dan menggunakan sampel template dari laman-laman tersebut, tapi tak mengapalah sebab KakChik rasa maklumat ini masih boleh dikongsikan dengan teman-teman yang masih tercari-cari template yang paling memuaskan hati masing-masing.

Ok, ini senarainya ya. Senarai yang KakChik suka je dan setakat ni tak pernah bagi masalah kat KakChik. Untuk ke laman yang berkenan di hati, klik saja pada namanya.

  1. Free Islamic Blogger Templates
  2. Free Blogger Skins - ini yang KakChik guna untuk KeluargakuSayang
  3. Ipietoon
  4. Our Blogger Templates
  5. The Cutest Blog on the Block - Blog Backgrounds, layouts and more!
  6. Free Blogger Templates and How-To Blogger Articles | eBlog Templates
  7. Blogger Templates
  8. Blogger Templates - PYZAM
  9. Blogger Templates | Wordpress Templates | Blogger Layout | Wordpress Layout
  10. Download free XML blogger, blogspot templates,skins,design and layouts: 3 columns Page1
  11. Free Blogger Template | Free Template Design | Website Template | Idwebtemplate
  12. Free Blogger Templates
  13. Free Wordpress Themes - Free Blogger Templates | InfoCreek
  14. Gisele Jaquenod
  15. MagzNetwork Blog Design | Wordpress Themes, Blogger Templates, and Web Development

Senarai ni selalu juga KakChik singgah, tengok-tengok kota ada yang lebih menarik, sesuai dengan jiwa dan konsep, KakChik pinjam untuk blog-blog KakChik. Yang mana link yang KakChik bold tu ialah link yang layoutnya ada KakChik gunakan untuk blog-blog KakChik. Itu je... sekadar nak menolong. Pandai-pandai sendiri la ya.

12 comments:

  1. kakchik..tima kasih kongsi2! yg no 4 tuh mmg dh jadik pojaan hatiku! pelanggan tetap kat kedai tuh! ehehehehe... nk try no 1 la.. aritu tgk kat laman web mana ntah! tk menarik sgt... yg nih cam best jerk! tQ kakchik!

    ReplyDelete
  2. sama-sama hana. kakchik mmg tau, banyak blog yg kakchik singgah pakai layout dr thecutestblog tu.

    cubalah.

    ReplyDelete
  3. Kak Tie guna yang paling mudah je..hi hi...the cutest blog tu..tiru Neeza..... Letih gak kalau tukar template ni.. Kak tie bukannya pandai sangat..teraba2 je...hi hi...

    ReplyDelete
  4. Salam Kak Chik, terima kasih atas info ni..mana tau ada tamplet yg berkenan..tima kasih kakchik

    ReplyDelete
  5. Salam, elok benarlah kakchik senaraikan laman template ni. sebab akak baru je mencari2 malam tadi. Hajat hati nak satu blog untuk buku2 yang dah diterbitkan. Bulan ini ada satu set buku untuk budak2, bulan hadapan insyaAllah menyusul dua lagi. Taknak semakkan blog ummunajah tu.
    Tkasih lah kakchik. Salam ceria.

    P/s Sajak yg semalam tu begitu menyentuh.. Tak sangka kakchik ni pandai buat sajak rupanya..

    ReplyDelete
  6. thanks utk link kat atas tu... rumah kena tukar juga sekali sekali utk create new mood...

    ReplyDelete
  7. Kak Tie, ha'ah yg tu mmg paling mudah tapi kan dia punya background agak lambat nak keluar.

    ReplyDelete
  8. Wkslm Tiny. Sama-sama. Ambik simpan kot2 nanti terasa nak tukar template kan.

    ReplyDelete
  9. Wkslm Kak Ummu Najah. Baguslah kalau macam tu. KakChik nak masukkan 3 buku akak tu dlm blog MariBaca ni. Sebenarnya kami memang dah beberapa bulan jual buku. Ambik dgn Galeri Ilmu.

    p/s: sajak spontan, takde la pandai kak

    ReplyDelete
  10. Sama-sama Sha. Macam rumah kita yg real jugak kan. Sekali-sekali kena ubah dekornya. Kalau kaya boleh beli rumah baru, hehehe.

    ReplyDelete
  11. thanks kak chik kongsi maklumat ni...saya pun mcm kak tie guna .the cutest blog sbb senang...nanti blh tengok2 yg lain tu kot2 ada yg berkenan hihihi

    ReplyDelete
  12. You are welcome Suzi. Ha'ah, itulah KakChik tgk memang rami yg guna template dr situ. KakChik pun ada guna utk blog ReadAloudKB

    ReplyDelete

Kakchik ucapkan terima kasih banyak sebab teman-teman sudi memberi komen. Insyaallah kakchik akan membalasnya secepat mungkin.

Related Posts with Thumbnails