Followers

5.2.09

Alternatif kepada KFC

Klik untuk imej lebih besar.


Lokasi RFC yang akan dibuka.

1. Cawangan Alor Setar (Feb )
2. Cawangan Pulau Pinang (hujung March)
3. Cawangan Laguna Sungai Petani (awal april)
4. Cawangan Ipoh (awal april)
5. Cawangan Kulim (awal april)
6. Cawangan PJ (awal mei)
7. Cawangan Bangi (awal april)
8. Cawangan Kluang (awal mei)
9. Cawangan Kuantan (awal mei)
10. Cawangan Kelantan (awal april) - lambat lagi la kena tunggu... goreng sendiri aje lah.
11. Cawangan Kangar (hujung march)

9 comments:

  1. Haa.....inilah yang kak tie tunggu2! Kita orang Malaysia mesti melangkah maju. Kalau semua product2 yang popular tu kita monopoli, tentu mereka semua gulung tikar...

    Harap RFC ini akan mendapat sambutan dan terus berkembang...

    ReplyDelete
  2. alhamdulillah....tp jauh la pulak ye...xpe..nak 1000 daya kan kachik..begitu la sebaliknyer....tp cikmin goreng ayak KFC guna tepung wat sendiri....

    ReplyDelete
  3. Kak Tie - setuju dgn Kak Tie. Masalahnya nak kikis minda kita dr makanan segera dr luar ni sb hari2 dok lihat & dgr dr tv & radio. dah terpahat dlm minda.

    ReplyDelete
  4. CikMin - sebenarnya cara CikMin tu lagi bagus, jimat belanja, makanan pun terjamin.

    ReplyDelete
  5. tula, ada blogger kat kedah bgtau pasal rfc, excited jugak...

    tapi kl so far paling dekat nak bukak pun kat bangi, bukan dekat, jauh jugakla.. hehe..

    kl takde lagi dalam planning diorang ke agaknya?

    ape pun positioning strategy kene betul.. org kl ni susah sikit.. tau jela.. hope cecepat bukak kat kl!

    ReplyDelete
  6. nurulhuda - agaknya RFC pilih bangi tu sebab kat situkan ramai org muda, students... tadi lepas mesyuarat kakchik gi tengok tapak yg RFC nak bukak cawangan dia kat sini. Kira dekatlah juga dgn rumah KakChik. Tapi tak kisah sangat la sebab kat depan kedai KakChik dah ada Ayam Goreng Edlee. Ayamnya jenis king size, rangup dan setanding KFC cuma nugget dia je yg kureng sikit.

    nurulhuda makan yg goreng sendiri je lah.

    kakchik ada jg dgr yg KFC M'sia ni dah dibeli oleh Johor Holdings. Ada keluar berita muka depan Sinar Harian edisi Kelantan baru2 ni tapi tak sempat nak baca habis beritanya.

    ReplyDelete
  7. wah bestnya...yan suka sgt2..alternative yg sgt2 bagus..dan yan menyokong 100%...

    tapi kat klang xde plak kan..huhuhu..

    ReplyDelete
  8. KakChik pun tak tau kenapa Klang takde dlm perancangan diorang (HPA).

    Mungkin untuk plan kedua kot. Jm kita sama-sama sokong.

    ReplyDelete
  9. mohon RFC buka lebih banyak cawangan di tengah tengah Kuala Lumpur ini... ini sebagai usaha alternatif kepada restoran yang menyumbang dana kepada Israel

    ReplyDelete

Kakchik ucapkan terima kasih banyak sebab teman-teman sudi memberi komen. Insyaallah kakchik akan membalasnya secepat mungkin.

Related Posts with Thumbnails