Followers

8.3.09

Buku ni kita kena baca ni.

Semalam, 7 Mac berlangsungnya perarakan membantah PPSMI dan penghantaran Memorandum kepada DYMM Agong di Istana Negara. Kita semua pun tahu kan apa yang berlaku. Banyak blog, suratkhabar, berita yang menyiarkan berita mengenai peristiwa semalam. KakChik tak mahu ulas sebab kita rajin-rajin sendirilah mencari. Kalau malas nak ambik tahu, kita juga yang melepas.

Syabas untuk mereka yang memperjuangkan bahasa kebangsaan kita. Semoga Allah menilai perjuangan tersebut sebagai sebuah perjuangan yang suci dan ikhlas. Jangan pula ada niat lain di sebaliknya, rugi kita di akhirat nanti.

Dapatkan e-book percuma buku ini di sini.

Anda akan dibawa ke blog Sifu PTS, sila cari imej yang serupa di bawah 'chat box'.

8 comments:

  1. Media mengatakan perarakan PPSMI tu dirancang oleh parti politik pembangkang? betul ker? ni sume nk menaikkan kemarahan orang melayu...Kat KL ni tiap minggu ada jer nk buat rusuhan itu, ini, bantahan itu ini.. isu politik ng perak lom selesai lagi. Ni dh satu lagi kes...

    ReplyDelete
  2. Noorma, setakat yg kakchik tahu perancang utama ialah pakar-pakar bahasa dan prof2 universiti yang telah membuat pelbagai kajian tentang masalah dalam PPSMI ni. KakChik mula-mula baca pasal isu ini dlm blog Pn Ainon PTS. Selepas itu baru KakChik dengar ahli politik memperkatakan hal ini. Org politik memang akan mencari isu, sama ada mereka ikhlas atau tidak berjuang itu kita sebagai rakyat terpelajar boleh menilai sendiri. Sebab itu kita kena dengar dan baca dari pelbagai sumber, pro-kerajaan, tak pro-kerajaan, partisan atau non-partisan. Perkara ini memang menyerabutkan, tapi selagi mana suarat rakyat tidak diambil peduli oleh kerajaan selama itu akan ada pihak yang tidak puas hati.

    KakChik mula-mula baca isu ini di sini http://universitipts.com/

    ReplyDelete
  3. Buku ni ada dijual ke? Saya antara pengunjung ttp kedai buku. Blm penah terjumpa plak. Tlg bg info, nk dptkn kat mana.

    Tak nak tercicir jugak rasa ingin tahu tu........

    Terima kasih..

    ReplyDelete
  4. arryani,

    buku ni ada dijual di kedai buku. harganya RM13.00 je. biasanya diletak di rak pendidikan.

    kedai buku kakchik tak jual buku ni sebab tak dapat stok.

    kalau arryani nak download e-book percuma buku ini boleh ke sini:

    http://universitipts.com/

    cari iklan di bawah chatbox. insya-Allah tak payah beli dah.

    ReplyDelete
  5. Hmm...entahlah, ek.

    Kak tie fikirkan anak2 je. Budak2 tu marah sebab dah seronok belajar dalam bahasa Inggeris . Kalau tukar balik ke BM tentulah susah nak menyesuaikan diri... kesian gak..

    ReplyDelete
  6. salam..saya kalau ke kedai buku jarang belek buku-buku di rak pendidikan..patutlah tak pernah jumpa..terima kasih..baca dengan buku lagi ada umph berbanding menatap skrin..tapi bolehlah..hehe..tak nak keluar duit..

    ReplyDelete
  7. Kak Tie,
    Bagi KakChik yang mana telah diajar dgn BI tu teruskan aje, cuma untuk tahun akan dtg ajarlah dlm BM. Dari statistik kajian pakar2 bahasa tu terlalu ramai anak-anak yang merosot, bkn setakat subjek math-sci malah BI pun teruk. Perkara ni kena lihat kpd pelajar kg dan bndr. Wallahu'alam.

    ReplyDelete
  8. Syahidah,

    Bukan semua rak buku di kedai buku ada jual buku ni. Agaknya sebab tu pn ainon, sediakan download percuma, print dan bacalah untuk pengetahuan juga.

    ReplyDelete

Kakchik ucapkan terima kasih banyak sebab teman-teman sudi memberi komen. Insyaallah kakchik akan membalasnya secepat mungkin.

Related Posts with Thumbnails