Followers

21.12.10

Sup juga yang dia mahu.

Soup of Love
Assalamualaikum dan salam sejahtera semua.

Apa khabar kalian hari ni? Harap-harap semuanya dalam keadaan sihat dan sedang melakukan pelbagai urusan yang berkenaan. Kakchik pun sihat, alhamdulillah tapi cik abe masih lagi demam. Tu dia baru bangun dari tidur. Kesan ubat yang diberikan doktor memang membuatkan cik abe mengantuk. Takpelah, asalkan dia dapat rehat yang cukup.

Hari ni kakchik terpaksa sambung lagi cuti. Terpaksa sebab kena meminjam cuti tahun depan sebab 'annual leave' tahun ni sudah habis. Semuanya kerana mahu menjaga cik abe yang sedang sakit. Kalau bukan kakchik yang menjaganya siapa lagi kan? Sebagai isteri, menjadi amanah kita menjaga kebajikan suami dan Allah sudah menjanjikan balasan syurga untuk isteri yang solehah. Siapa yang tak mahu, rugilah kan?

Cik abe merajuk sebab kakchik belikan nasi bungkus pagi tadi. Sebenarnya kakchik memang nak masak sebab tu kakchik ke Mydin Hypermart tapi takut dia lapar dan masakan lambat siap, kakchik belikan Nasi Kak Wok. Sayangnya, suami kesayangan ni nak makan sup juga. 

Lepas sediakan segelas teh O panas, dia makan nasi sedikit, makan ubat dan kembali berbaring. Apa lagi, kakchik teruslah ke dapur untuk sediakan sup. Demi suami yang mengidam, insyaallah masak sup bukanlah susah. Setengah jam, semuanya siap dan sedia untuk dimakan.

Alhamdulillah... gembira tengok cik abe menghirup sup dengan berselera. Petang nanti, bolehlah kakchik tambah makaroni untuk jadikan makaroni sup buat makan malam. Bila suami kenyang dan gembira, penat lelah ke sana ke mari hilang begitu saja.

No comments:

Post a Comment

Kakchik ucapkan terima kasih banyak sebab teman-teman sudi memberi komen. Insyaallah kakchik akan membalasnya secepat mungkin.

Related Posts with Thumbnails