Followers

20.5.11

Dua kuliah untuk santapan jiwa

Assalamualaikum dan salam Jumaat yang mulian untuk semua.

Hari ni kakchik bersama keluarga agak sibuk kerana kami mengadakan kenduri kesyukuran untuk meraikan anak saudara kakchik, Muazzin Munzir dapat melanjutkan pengajian di UIA. Dari semalam kami membuat persiapan dan hari ni majlisnya bermula sejak lepas subuh lagi. Tetamu kami ialah para tetamu Allah di masjid padi tadi, rakan taulan Munzir dan sanak-saudara saja.

Jadi kakchik tak dapat nak ke Kota Bharu untuk mengikuti kuliah Jumaat yang disampaikan oleh Tok Guru dan seorang lagi penceramah yang lain (selalunya di kalangan EXCO Kerajaan Negeri). Namun, kakchik tak risau kerana kakchik masih dapat mengikuti kuliah mereka. Terima kasih kepada petugas yang berkenaan kerana dengan kemudahkan ICT, mereka telah memudahkan kita untuk sama-sama mengikuti kuliah Jumaat secara live dari Medan Ilmu, KB.

Hari ni kuliah pertama disampaikan oleh YB Dato' Mohd. Amar, ADUN Panchor.Manakala kuliah kedua iaitu kuliah yang sentiasa ditunggu-tunggu oleh orang ramai iaitu kuliah Tok Guru.Semoga kita sama-sama mendapat makluman dan manfaat.

2 comments:

  1. jazakillah khair kak chik... kongsikan ilmu :)

    ReplyDelete
  2. afwan syikin. yang baik adalah untuk semua orang.

    ReplyDelete

Kakchik ucapkan terima kasih banyak sebab teman-teman sudi memberi komen. Insyaallah kakchik akan membalasnya secepat mungkin.

Related Posts with Thumbnails