Followers

25.5.09

Award Tag dari Xara

Assalamualaikum semua.

 

Rasa macam ada macam-macam nak cerita tapi bila nak tulis je, mati idea. Jadi sementara nak tunggu idea betul-betul datang, KakChik nak jawab award-tag yang dah bersawang ni.

 

award3tag-suri

 

Sebelum jawab KakChik nak ucapkan terima kasih kat Xara @ Suri (Another Side of Myself) yang telah sudi memberi award ni sekaligus telah menyebabkan hidup KakChik susah sekejap. Hehehe susah sebab kena fikir panjang bila nak menjawabnya.

 

Ok, mari kita tengok apa kebendanya tag dia.

 

Peraturan nak jawab tag ni ialah:

 

1. Copy badge "2009 Cute's 3logger Award" untuk diletakkan di blog anda.

- DAH BUAT DAH

 

2. Link/ceritakan kembali siapa yang memberikan award ini kepada anda.

- DAH BAGITAU PUN KAT ATAS TU - Xara ni penulis buku Virus L terbitan PTS
 

3. Setiap blogger mesti menyatakan 10 fakta/hobi diri sendiri sebelum memilih penerima award seterusnya (anda di-tag).

YANG NI YANG MIM ALIF LAM SIN NI.

- SUKA MEMBACA TAK KIRA BIDANG APA

- SUKA PAKAI DAN BELI ABAYA

- KAKCHIK SUKA CERIA + POSITIF TAPI MUDAH SENSITIF DENGAN S****

- BERCAKAP PASAL BUKU BERJAM-JAM PUN TAK APA

- AMAT GEMBIRA BILA CIK ABE AJAK GI MASJID

- SENTIASA BELI DAN BELI BUKU TAPI SEKARANG NI LAMBAT SIKIT NAK HABIS MEMBACANYA

- SEDANG MERANCANG UNTUK BUKA CAWANGAN MARIBACA TAPI KHUSUS UNTUK SEWA BUKU SAHAJA

- MINUM VICO PANAS SETIAP PAGI

- SUKA MAKAN PIZZA BUATAN SENDIRI

- MASIH TEGAS MEMBOIKOT PRODUK US & ISRAEL

 

4. Anda perlu memilih 6 penerima award seterusnya dan menyatakan nama mereka di blog.

- NORMI

- TUKANG CERITA

- REEN

- KAK E

- UMMI ERIEY

- YANMIE

 

5. Jangan lupa untuk melawat blog mereka dan meninggalkan komen yang menyatakan:
"anda telah di tag - sila layari blog saya untuk mendapatkan award anda"

-TAKPE... SAT LAGI KAKCHIK GI ZIARAH BLOG DEPA

 

Nampaknya itu ajelah tagnya. Semoga mereka yang diTAG tu akan SUDI MENERIMA award-tag ni sebagai tanda PERSAHABATAN di antara kita.

 

Wassalam. Jangan marah ya...

13 comments:

  1. salam kak chik,

    thanks yea dh bg tag yg beraward nie, insyallah nanti yan lunaskan..hehe

    ReplyDelete
  2. Salam kak chik...
    macamana demam??? dah ok ker?
    harap~harap bertambah sihat... makan ubat yer kak chik....
    :)

    Normal lah tu kak chik, bila tgh sakit, kita cpt emo.... kekadang sensitif tanpa sebab...
    emmmmmm...manja yer kak chik ni?
    :)

    heheheee...

    p/s taaggggggg???? Oh noooooo!!!!
    heheheee.....
    nanti2 sy buat ek kak chik...la ni, bz skit tanda krtas peksa...
    :)

    ReplyDelete
  3. salam kakchik... bab terima award ok... bab nak menjawab tag tu yang malas :P - anyway thanks - kak e akan cuba jawab ya...

    ReplyDelete
  4. salam... kak e dah terima award dan jawab tag tu tau... :)

    ReplyDelete
  5. salam kunjungan kak...
    mekacih...mcm dh wt tag ni...award je yg lum dpt...he...amek award x yah wt tag leh x?he....demi kak chik aknku sahut cabaranmu...:)

    ReplyDelete
  6. kak chik, first time dpt tag....em, insya Allah sy cuba cr masa utk jawab. kak chik dah sihat ya...alhamdulillah.

    p/s: tu la kakchik serius pulak huda...hehehe.sy ingat dia main2 bila dia ckp nak. lagipun kakak sy ckp kedai kak chik straight je dr KK.kedai farmasi kakak sy di KK,farmasi annees.

    ReplyDelete
  7. salam kakchik.
    sedih mmg sedih tapi itulah kan mungkin buat sementara kot akak stop.masalah besar melanda laaa..bukan psl ape hanya Allah maha mengetahui.akak sedang dicuba ni kakchik

    ReplyDelete
  8. Wa'alaikummussalam Yan. Mekasih ya sudi ambil award dan ada planning nak jawab tag tu.

    ReplyDelete
  9. TC,
    wa'alaikummussalam. insya-Allah dah tak demam cuma masih lagi selsema, kira dah baik la tu.
    kakchik ni mudah emo dgn 'ehem' je.
    yg tag tu nurul takyah paksa diri. kalau rasa nak jawab, silakan. kalau tak sempat tak mengapa.

    ReplyDelete
  10. wa'alaikummussalam kak e. tima kasih ya terima award dan dah jawab pun tagnya. mwuah!

    ReplyDelete
  11. reen, terserah la reen. nak jwb ok taknak pun ok, janji kita dpt selalu2 kontek.

    ReplyDelete
  12. normi, ahah, tag pertama kenalah jawab ya, lambat atau cepat tu tak kisah la tapi bila dah jawab bagitau kakchik sb nak gi baca.

    p/s: huda dah mula keje dah hari ni, status sementara dulu

    ReplyDelete
  13. kakasma,
    wa'alaikummussalam kak. harap akak dapat bertenang dan tabah ya dalam menghadapi mehnah tu. kalau begitu berehat la dulu dari blogging dan kakchik doakan akak berjaya melalui dugaan berat tu. walau apa pun semoga akak sentiasa di bawah lindungan Allah SWT.

    ReplyDelete

Kakchik ucapkan terima kasih banyak sebab teman-teman sudi memberi komen. Insyaallah kakchik akan membalasnya secepat mungkin.

Related Posts with Thumbnails