Followers

23.7.11

Hari Hiburan Islam di Kelantan

Poster program.

Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Hari ni kakchik sekadar nak kongsikan poster ini. Nampaknya tahun ini pihak Kerajaan Negeri nak tayangkan filem 'Dalam Mihrab Cinta' kepada rakyat negeri ini. Seorang sahabat telah menontonnya semalam, dia kata filemnya bagus. Allahua'lam. Kakchik rasa di internet pun ada videonya kalau rajin dicari tapi kakchik memang malas nak tengok filem sekarang ni.

Yang menarik perhatian kakchik ialah program 'Bicara Selebriti' yang menampilkan Dr. Mohd Asri Zainal Abidin, Pn. Wardina Safiyyah Fadlullah, Sdr. Sham Kamikaze, Ust. Hasrizal Mohd Jamil dan Sdr Amin Idris. Di ambang Ramadhan ni ada pula program begini, kena tengok sama ada cik abe nak pergi atau tidak. Kalau dia ajak, kakchik insyaAllah akan ikut.

Tahun lepas Kerajaan Negeri tayangkan filem 'Ketika Cinta Bertasbih 1 dan 2' dan kakchik ada menontonnya bersama cik abe. Bagi kakchik filem itu bagus dan banyak menitik-beratkan soal hukum-hakam Islam walau masih sedikit-sebanyak yang masih boleh dibaiki. Negeri kami tiada panggung wayang dan kakchik suka ia kekal begitu. Jika nak tengok filem dalam suasana yang terkawal, ok juga dianjurkan oleh agensi Kerajaan Negeri seperti yang pernah dibuat itu.

Filem-filem yang bagus dari tanah seberang memang agak banyak, sayangnya Kerajaan Malaysia melalui Finas tidak melulus-tayang filem-filem tersebut di pawagam Malaysia. Sayang sekali. Kalau filem-filem tidak bermoral seperti KL Gangster tu boleh pula diluluskan walhal filem yang begitulah menjadi sumber perosak anak-anak bangsa beragama Islam.

Pelik.

3 comments:

  1. Tq Kak Chik... ana pohon amik tulisan ni untuk tujuan promosi.

    ReplyDelete
  2. seronoknyer ade program hibura cam ni...;)

    ReplyDelete

Kakchik ucapkan terima kasih banyak sebab teman-teman sudi memberi komen. Insyaallah kakchik akan membalasnya secepat mungkin.

Related Posts with Thumbnails