Followers

27.3.11

Untuk Muslimah, Perempuan dan Wanita

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua.

Apa khabar teman-teman semua? Semoga hari ni kalian semua dalam keadaan sihat sejahtera, berbahagia di samping keluarga dan menjalani kehidupan dengan penuh taat kepada Allah SWT. Sudah banyak hari ya kakchik tidak mengemaskini blog ini. Pelbagai perkara sudah berlaku sepanjang kakchik tidak menulis. Kakchik ada mendraf satu pos sebagai respon kepada satu perbincangan di FB tapi belum siap lagi kerana penulisannya memerlukan penelitian kerana ianya berkait dengan hukum dan mungkin agak sensitif kepada para muslimah yang memakai niqab.

Baiklah, oleh kerana kakchik pun nak bersiap untuk pergi kerja, kakchik mahu kongsikan satu video menarik untuk kita semua para muslimah, perempuan ataupun wanita. Ambillah sedikit masa untuk klik butang PLAY video ini untuk sedikit pengisian jiwa. Mana tahu ianya menjadi ilmu dan peringatan yang cukup bermakna untuk kita hari ini. Dengan lafaz BISMILLAHIRRAHMANIRRAHIM

6 comments:

 1. assalamualaikum,kak chik..apa khabar?
  tq kerana share video ini...im waiting for ur next article about niqab...tak sabar rasanya....ain tunggu...moga pkongsian akak nanti dapat menjadi ingatan untuk diri ain juga nanti...tq.

  ReplyDelete
 2. wa'alaikummussalam ain. alhamdulillah kakchik baik2 saja. sama-sama. moga2 ain dapat manfaat dr video ni. insyaallah bila siap kakchik akan segera publish. skrg blm siap.

  ReplyDelete
 3. Bismillahirrahmanirrahim,
  Assalamu'alaikum warahmatullahi wabarakatuh. Mohon maaf, alhamdulillah, syukru ila Allah, dan jazakallahu khairan kathiira di atas perkongsian sebuah rakaman yang amat berma'na untuk diambil pengajaran, dan manfaat darinya. Begitulah, penghuni-penghuni neraka itu kebanyakannya terdiri daripada kaum perempuan. Kebenarannya, para muslimin dan muslimat khususnya laksanakanlah apa yang telah disyariatkan Allah Subhanahu Wata'ala dengan sebaiknya, Insya Allahu Ta'ala. Wallahua'lam.

  ReplyDelete
 4. Assalamualaikum..terimakasih diatas perkongsian video ini..ianya sungguh bermakna..semoga ianya memberi peringatan khususnya pada remaja serta wanita hari ini.Insya Allah.

  ReplyDelete
 5. Wa'alaikummussalam SP2011. Kakchik bersyukur sebenarnya atas peringatan dari Allah mengenai wanita penghuni neraka tu kerana ia menjadi motivasi kpd diri untuk sentiasa menjauhi perbuatan yang mungkar dlm kehidupan. Walaupun impian hidup adalah redha dan syurga Allah, tp kakchik tetap kena usaha sungguh2. Komen SP2011 juga satu peringatan.

  ReplyDelete
 6. Wkslm kak anitaare. Sama-sama kak. Itulah yang kakchik harapkan kak.

  ReplyDelete

Kakchik ucapkan terima kasih banyak sebab teman-teman sudi memberi komen. Insyaallah kakchik akan membalasnya secepat mungkin.

Related Posts with Thumbnails