Followers

6.3.11

Adelia dan Cermin

Assalamualaikum. 

Entri senyap untuk petang ini. Tenangkan fikiran dengan telatah anak comel ini. Anak-anak kecil bagi kakchik adalah ubat semulajadi bagi tekanan perasaan. Telatah, senyum tawa mereka membuatkan jiwa yang sedang tertekan, menjadi ringan.

Huhu, best la ada kawan ni.

Jom berkenalan.

Apa pulak tu?

Ooo... Lia nampak Chikja la.

Lia happy bila dapat cam makcik dia kat belakang.

Salam sikit.

Kiss kiss sikit, huhu basah habis cermin chikja.

Seronoklah dapat main bersama.

Sembang-sembang dengan diri sendiri.

Gelak sakan.

Ala... tak dapat nak masuklah.

Cak!!!

Melayan keletah anak saudara sungguh dapat mengurangkan tekanan. Sesiapa yang ada anak memang sangat bertuah kerana melayan dan menguruskan anak kecil insyaallah melambatkan penuaan. Ini pada pandangan kakchiklah sebab apa saja yang mereka buat pasti menghiburkan. Dan sudah tentu kita lebih banyak tersenyum dan ketawa berbanding melayan dan menguruskan orang dewasa.

16 comments:

  1. salam kak chik

    adelia ni adik amni ke

    comel sangat dia

    itulah kak chik, pagi2 saya gomol2 arissa dulu, nak2 kalau lepas mandkan dia, bau harum budak hilang semua penat

    cium2 peluk2,,, memang satu terapi

    tp bila dah lasak mcm abang2 dia,, ya ampun.memang penat nak layan cara lain pula ;D

    ReplyDelete
  2. olooo olooo oloo...kucicaaak!!! Comeynye.....adelia ni....err mata cam kak chik arr.....ngeeeeeeeeeeeeeeeee!!!

    ReplyDelete
  3. kak chik, sepupu sy pun name adelia..dah 7 bulan kot skrg..;)

    ReplyDelete
  4. Salam kakchik.

    Ish, geramnya tengok Adelia tu. Kak tie pun suka main dengan baby ni. Pastu belek jari jemarinya... lama tak bermesra dengan baby. Anak-anak dah besar laa...

    ReplyDelete
  5. salam,kak chik..
    seronokkn bila melihat karenah si kecil..hilang stress/penat seharian..ain pun bila jumpa anak saudara,rasa happy je.

    ReplyDelete
  6. comelnya dia...
    =)

    betul tu kakchik, bila tengok budak kecil, rasa damai sangat.
    aman perasaan lagi-lagi bila budak kecil tu gelak.

    ReplyDelete
  7. Wkslm Mas. Adelia ni sepupu Amni. Amni anak bongsu kakak kakchik. Adelia pula buat masa ni ialah anak bongsu adik kakchik. Anak-anak kecil semuanya comel Mas. Tentu Arissa pun sama juga sebab tu geram nak gomol-gomol dia kan? Bau badan bayi adalah perfume yang tiada tandingannya atas dunia ni. Hehe, bila dan besar dan nakal memang penat.

    ReplyDelete
  8. Sizuka masa kecik pun mesti comel macam ni jugak.

    ReplyDelete
  9. Ayu, mana ada mata kami serupaaaaa? Mata kakchik sepet. Mata Lia bulat.

    ReplyDelete
  10. Catlina, wah... Adelia sepupu catlina boleh jadi kawan dgn Adelia anak sedara kakchik ni. Beza umur 2 bulan jah tu.

    ReplyDelete
  11. Wkslm kaktie. Betul kaktie. Jari-jemarinya yang mulus dan cute miut tu buat kita rasa tak mahu ke mana-mana. nak belek dan cium2 dia je. Kaktie, kalau masih dapat mengandung dan bersalin, boleh cuba seorang lagi hehe.

    ReplyDelete
  12. Wkslm ain.
    Betul ain... seronok sangat. Kakchik tak tahulah nanti bila mereka berpindah ke rumah sendiri, tentu sunyi kami semua.

    ReplyDelete
  13. Terima kasih Latifah. Itulah agaknya orang panggil anak-anak ni cahaya mata, memang mereka umpama cahaya yang indah di mata kita. Gelak tawa mereka sungguh menghiburkan.

    ReplyDelete
  14. salam k.chik..
    lama xsinggah komen2..
    tengok Adelia ni geram je rasa..comel sgt..^^

    ReplyDelete
  15. wkslm azy. sama-sama sibuklah kita ni. kakchik pun jrg2 dpt jenguk blog azy. trm ksh ya. tadi pagi sebelum ke pej ni, kakchik dah cium dia puas-puas hehe.

    ReplyDelete

Kakchik ucapkan terima kasih banyak sebab teman-teman sudi memberi komen. Insyaallah kakchik akan membalasnya secepat mungkin.

Related Posts with Thumbnails