kesian kat sha. patut la bbrp hari tak nampak. skrg dah ok ke internet tu? lauk ayam tu senang je nak buat sha. kalau sha nak makan cuba buat guna resepi ni:
bahan2: daging ayam ikut suka, potong kecil2 gaul rata dengan sesudu teh serbuk kunyit dan garam secukup rasa. biarkan sekejap. 1/2 labu bawang besar, potong bulat. beberapa biji lada hijau, dihiris2.
cara2: goreng ayam hingga hampir masak. masukkan sedikit minyak. gaul rata. masukkan bawang dan lada. gaulkan hingga naik bau wangi. bila bawang agak layu, angkat dan hidang.
sedapnya kak cik
ReplyDeletealhamdulillah... memang sedap masayu. hehe masuk bakul angkat sendiri.
ReplyDeletekak chik...rindunya sha.
ReplyDeleteinternet sha bermasalah. tak dpt lawat kak chik. bestnye ayam...nak jugak:)
eh..mcm mkn t/hari pulak :D
ReplyDeletewaaa...sedapnya kalau dimakan dgn nasi panas2...
ReplyDeletekesian kat sha. patut la bbrp hari tak nampak. skrg dah ok ke internet tu?
ReplyDeletelauk ayam tu senang je nak buat sha. kalau sha nak makan cuba buat guna resepi ni:
bahan2:
daging ayam ikut suka, potong kecil2
gaul rata dengan sesudu teh serbuk kunyit dan garam secukup rasa.
biarkan sekejap.
1/2 labu bawang besar, potong bulat.
beberapa biji lada hijau, dihiris2.
cara2:
goreng ayam hingga hampir masak.
masukkan sedikit minyak.
gaul rata.
masukkan bawang dan lada.
gaulkan hingga naik bau wangi.
bila bawang agak layu, angkat dan hidang.
senang kan.
nadiah, kat sini makan pagi pun lebih kurang makan tgh je lauknya.
ReplyDeletekak kam, sangat-sangat la betul.
ReplyDelete