Followers

14.7.09

Cik Abe di Manek Urai

Assalamualaikum semua. Semoga kita semua dalam keadaan sihat sejahtera.

Hari ni kakchik seronok sebab dapat CUTI... hehe siapalah yang tak seronok bila diberi cuti kan? Dapatlah tengok-tengokkan buku sambil-sambil meninjau-ninjau keadaan semasa, politik, sosial dan ekonomi.

Hari ni kakchik nak kongsi ringkas saja.

Cik Abe tiada di rumah sekarang ni sebab dia sekarang di Manek Urai. Malam tadi dalam jam 9.30 malam dia dan kawan-kawannya bertolak ke sana. Kata Cik Abe, jalan bermula sesak bila sampai di Kuala Krai. Perjalanan yang sepatutnya mengambil masa cuma 1 jam setengah menjadi hampir 4 jam. Lama tuuu...


Cik Abe cuma pergi melihat-lihat dan meninjau sahaja. Kalau kakchik ke sana sudah tentu untuk membuat berita. Cik Abe ada hantar banyak gambar suasana PRK hari ni tapi semua gambar kakchik muat naik ke facebook.

Pagi tadi kesian Cik Abe sebab sarapan cuma dengan teh O kosong. Kakchik rasa kesian pula sebab kami di rumah ni enak bersarapan dengan bihun goreng. Harap-harap Cik Abe dan kawan-kawannya bertuah lepas ni. Semuanya gara-gara terlalu ramai orang di MU sekarang ni hinggakan bekalan makanan di kedai-kedai makan dan restoran kehabisan.


Amboi... bukan main seronok lagi dia dapat jumpa pemimpin yang dia segani tu. Hehe... tinggi sungguh YB Salahuddin ni.


Suasana perayu undi di tempat mengundi. Hijau dok bertakbir 'Allahu Akbar', Biru dok laung 'hidup ****'. Seronoklah kalau dapat berada di sana. Tapi syukurlah juga sebab ada telefon Cik Abe yang boleh hantarkan gambar-gambar ni.

pstt... sekali-sekala ada la juga cerita politik kat sini.

6 comments:

  1. Chik...besar harapan kot PAS menang..berdebar nak tunggu keputusan petang ni

    ReplyDelete
  2. Kak Tirana, sama-samalah kita doakan. bimbang juga sebab tau-tau saja, lawannya menggunakan segala jentera kerajaan yang ada. sekarang ni dah banyak provokasi di sana kak.

    ReplyDelete
  3. Ya ALLAH
    Berikanlah kemenangan pada PAS
    Risau nih

    ReplyDelete
  4. askum..kak chik

    saya cukup teruja baca blog kak chik...rasanya macam baca diari kehidupan kak chik aja.tahniah .teruskan berusaha membuat blog islam yang saya rasa best dan menarik.

    sekian,

    ReplyDelete
  5. wa'alaikummussalam RTMNPP.
    terima kasih banyak... lebih kurang la tu... kisah seharian yang mana yang kakchik ada mood untuk menulis. kalau ada manfaatnya, alhamdulillah. jemputlah singgah lagi.

    ReplyDelete

Kakchik ucapkan terima kasih banyak sebab teman-teman sudi memberi komen. Insyaallah kakchik akan membalasnya secepat mungkin.

Related Posts with Thumbnails