Followers

14.6.09

Oh, mengantuknya...

Allahu Akbar!

Tolonglah mata, janganlah terlelap.

Banyak lagi kerja yang nak disiapkan.

Kan tak sempat pulak nak cetak.

Esok mahu hantar.

Kalau poster tak siap, kerja lain pun akan jadi lambat.

Hai... kenapalah hari ni sunyi sangat?

Selalunya bising la juga dengan kereta lalu lalang.

Kalau terus macam ni...

alamat kena geliat-geliat la pulak.

Huhuhu, basuh muka la sikit.

Padahal tadi baru je ambil wudhu' untuk solat.

Beginilah kalau perut kenyang.

Itupun makan separuh je...

Entah macamana kalau habis satu mangkuk.

Agaknya terus terkandas di atas sejadah.

Oh, mataku...

Bersabarlah sekejap.

Jom ajak kaki jalan-jalan kat luar.

Mungkin mengantuk ni akan hilang.

Alangkah seronoknya kalau boleh berendam barang sebentar.

Di air yang sejuk,

barulah badan jadi segar.

8 comments:

  1. Uwaaaa.....terkejut kak tie tengok cermin mata budak tu, ekekeke....

    Kak tie pulak asyik haus je.. panas betul cuaca sekarang. Sekali tengok cermin, rupanya dah hangus, ni mesti main panas masa balik klate hari tu, hi hi.. eh...lari dari topik pulak!

    ReplyDelete
  2. hehehe, kakchik pun terkejut masa mula2 jumpa gambar tu kak tie. bab haus ni kakchik dah kurang sikit sebab skrg dah mula hujan tiap2 hari w/pun sikit2 so sejuklah sikit dr sebelum ni. kak tie tu putih melepak sebab tu main tgh panas pun blh hangus, tak pakai UV lotion ke? :D

    ReplyDelete
  3. kalo..erin.. ubat mgantuk tu.. uhuhu TIDO kihkihkih...

    malasnyer nak kejer.
    cuti lama-lama lemah pon mbiak dgan Xtive la k.Chik

    ReplyDelete
  4. hehehe...kak chik...ummi pun cam nie ler...pagi nie...Penat dan mengantuk. Cuti hujung minggu buzy sesangat!

    ReplyDelete
  5. Bagus agaknya kalau ada cermin mata mcmtu waktu zureen study dulu..he3(boleh buat coverline kalau tgh ngantuk sgt dlm class)

    ReplyDelete
  6. erin, kat ofis takleh nak tido... kot tak sedar pulak. aircond ni blh buat badan jadi syok tido, hehehe

    ReplyDelete
  7. ummi, badan letih kot, tu yg buat kita ngantuk kan.

    ReplyDelete
  8. zureen, ha'ah , good idea la cermin mata ni.

    ReplyDelete

Kakchik ucapkan terima kasih banyak sebab teman-teman sudi memberi komen. Insyaallah kakchik akan membalasnya secepat mungkin.

Related Posts with Thumbnails