Followers

13.9.11

Apa pandangan kalian tentang abaya ini?

Bismillah.


Setiap pandangan kakchik alu-alukan. Jika ada pandangan tersebut menggunakan perkataan yang berbau sindiran, celaan, umpatan, lucah dan seumpamanya, komen tersebut tidak akan diterbitkan malah akan dibuang. Harap maklum.

Kalau nak cuba menggayakan abaya di atas, ini idea dari kakchik:

Styling the M201102 Abaya


Wide flat shoes, $35
Chanel tassel handbag, $288
Pearl bangle, £14
Lola Rose pink jewelry, £125
HONORÉ DES PRÉS Eau de Toilette Nu Green Cliquez pour Agrandir, €56
Furniture & Home Decor - Furnishings & Home Decorating at Kohls.com



Terima kasih.

9 comments:

  1. subhanallah..lawanya abaya ni kakchik..
    if amal mampu beli..mmg amal nk sgt2 beli satu abaya..
    tp xde yg dlm budget..huhuhu
    insyaAllah amal nk beli jugak satu...if ada yg murah2..dlm seratus lebih2 cket..nti simpan untuk amal ek..hehehe

    ReplyDelete
  2. salam kakchik.

    cantiknya abaya ni.
    designnya ringkas tapi nampak elegan.
    teringinnya nak pakai abaya.
    moga Allah beri kekuatan untuk transformasi pakaian :)

    ReplyDelete
  3. Amal, terima kasih kerana sudi komen. Untuk beli abaya ni memang bajetnya besar sikitlah berbanding baju kurung atau jubah Malaysia. InsyaAllah abaya dlm bajet bawah RM200 akan kakchik masukkan dlm blog tidak lama lagi. Amal kena cek album JUALAN PENGHABISAN STOK.

    ReplyDelete
  4. Wkslm Latifah.
    Terima kasih. Pandangan Latifah terhadap abaya ni sama dengan kakchik. InsyaAllah jika minat ada, usaha ada dan bajet pun ada, bolehlah cuba beli satu dan pakai. Kalau serasi dengan jiwa, pasti selesa memakainya. Dan... ia boleh menjadikan kita 'addicted' hehe.

    ReplyDelete
  5. kak chik saya pun suka dengan abaya tapi belum ada 1 pun lagi... jubah hitam yang mak bagi lepas balik umrah adalah... itu pun dipanggil abaya ke?

    Simple jer, sangat menarik cuma saya kurang gemar yg tgn begitu... tak begitu elegant saya kakchik :)

    ReplyDelete
  6. assalamualaikum kak chik...maaflah kalau nani tak tertengok entry kak chik yang sebelum2 ni. apa beza abaya dengan jubah ye? adakah disebabkan warna hitam atau cara jahitan tu. kalau tengok jahitan di bahagian ketiak tu mcm takde pesak. lurus aje sampai bawah (kalau tak silap pandangan mata la). mak nani ada banyak beli baju yang pesen2 gini (jahitan lurus bawah ketiak) masa gi umrah 2 tahun lepas.

    ReplyDelete
  7. Assalamualaikum,

    Misa baru je berkenalan dengan blog kak chik, lawanya abaya ni.... tapi sama la bajet belum mengizinkan. Cuma, misa lebih suka lengan yang simple sebab tak de la rimas bila nak buat kerja. Yang ni berapa harganya kak chik? Kalau ke kedai kak chik ada potongan tak?

    ReplyDelete
  8. amal dah tgk stok yg kakchik cadangkan tu..tp xde size 54/m..amal takut besar sgt if amik size 56..huhuhu

    ReplyDelete

Kakchik ucapkan terima kasih banyak sebab teman-teman sudi memberi komen. Insyaallah kakchik akan membalasnya secepat mungkin.

Related Posts with Thumbnails