Followers

12.10.11

BERITA BAIK BUAT PENIAGA KECIL & ONLINE

BISMILLAH. Assalamualaikum dan salam sejahtera semua.

Pagi tadi macam biasa sambil mengecop suratkhabar perpustakaan ni kakchik sempatlah juga membelek-belek  sambil melihat tajuk-tajuk yang penting dan menarik. Selalunya tak sempat nak duduk dan membaca betul-betul suratkhabar harian ni melainkan di sebelah petang jika kakchik solat awal bolehlah tengok sebentar.

Selalunya kakchik tak minat sangat nak membaca di ruangan Bisnes/Niaga kerana banyak sangat yang kakchik tidak faham. Mungkin kerana di ruangan itulah selalunya ada maklumat tentang bursa saham, berita-berita berkaitan bisnes-bisnes besar, hal-hal kewangan negara yang di luar jangkauan minda kakchik. Nampak sangatlah belum betul-betul usahawan atau ahli perniagaan hebat kan? hehehe

Anyway, hari ni, hati kakchik mahu membaca ruangan tersebut. Mungkin kerana ada berita menarik untuk kakchik dan juga untuk rakan-rakan lain yang menjalankan bisnes kecil-kecilan separuh masa atau sepenuh masa. Nak tahu apa, silalah tengok keratan akhbar di bawah.MENARIK KAN? Kakchik memang suka sangat dengan servis baru pihak POSLAJU ni. Bagi kakchik yang buat bisnes secara sampingan ni, terpaksa menghadkan hari mengepos barang kepada hari tetap sekali seminggu iaitu pada hari Khamis. Semuanya kerana di hari lain kakchik bekerja dan agak susah nak keluar ke pejabat pos walaupun di waktu rehat.

Bila ada servis begini, terasa kerja mengeposkan barang akan lebih mudah selepas ni. Tel saja ke talian 1-300-22-5258 dan pihak poslaju akan datang ke rumah untuk memungut bungkusan. Pastinya tidaklah percuma kan tapi tidak mengapa... kena caj RM5 tanpa mengira berapa jumlah barang yang mahu dihantar asalkan tidak melebih 30kg. 

Kos penghantaran diuruskan sepertimana di kaunter poslaju juga. Bayar tunai kepada wakil poslaju di pintu rumah dan selesailah t/jawab kita. InsyaAllah kata Ketua Peg. Eksekutif Pos Malaysia, barang akan sampai keesokannya. Harap-harap begitulah hendaknya.

Jadi kawan-kawan, berita ni adalah berita baik buat kita kan?


2 comments:

Kakchik ucapkan terima kasih banyak sebab teman-teman sudi memberi komen. Insyaallah kakchik akan membalasnya secepat mungkin.

Related Posts with Thumbnails