Followers

15.8.09

Sibuk dengan seminar dan kursus

Assalamualaikum dan salam malam semua.
Nampaknya kakchik tak dapat juga nak menulis setiap hari di blog ni.
Sambungan internet di rumah sekarang ni TERAMATLAH perlahannya mengalahkan kualiti DIAL-UP.
Masa yang diambil untuk LOADING sesatu laman sangat lama menyebabkan kakchik amat sukar mengemaskini blog mahupun membuka email untuk membacanya, membalas ataupun menghantarnya.
Di Zahra' pula entah di mana silapnya laptop kakchik ni tidak dapat menerima pancaran wireless dan terpaksa menggunakan broadband yang perlahan ni.
Sedih juga sebab dah terlepas banyak perkara menarik yang sepatutnya dikongsikan lebih awal tapi dah pun basi.
Apapun sekarang ni kakchik di rumah dah sedang cuba menulis entri terbaru, kot-kot boleh di'publish' dengan jayanya.
Sehari dua ni kakchik ada seminar dan baru petang tadi dalam jam 6.30 baru selesai.
Memang padat sangat jadualnya dan kakchik hanya sempat buka internet untuk baca beberapa berita terkini je.
Beginilah ... kalau 'exam' dah selesai, diri kita pun mula dijemput ke sana-sini untuk macam-macam program.
Banyak yang ilmiah dan amat menarik untuk diaplikasikan di tempat kerja mahupun dalam bisnes.
Kalau takde aktiviti, terasa bosan pula kan.
Cik Abe pun jarang di rumah sekarang ni, sibuk dengan urusan di sekolahnya.
Orang kalau dah dedikasi dengan kerjanya, begitulah.
Kami suami-isteri ni pun sama-sama sibuk.
Macam hari ni, dia tak sibuk, kakchik pula yang sibuk.
Kami hanya sempat jumpa sekejap je pagi tadi sebelum kakchik betolak ke KB Trade Center untuk seminar.
Bila kakchik balik dalam jam 7 tadi, dia dah pun ke sekolahnya kerana ada mesyuarat.
Bak kata sebelum jam 12 malam nanti barulah kami jumpa balik.
Hai... entah sampai bilalah kami akan terus begini?

3 comments:

  1. amat windu kat kakchik.

    biasalah kakchik hidup mmg mcm tu. sekurangnya kakchik boleh jumpa suami tiap hari, boleh tgk secara 'live'
    kalau org lain, yang duk jauh. berbulan leh jumpa. asyik sms & mms atau 3G. tu kalau dpt lh..

    tp shu x leh duk jauh. sbb tu mesti ada demam..mcm awal bln lepas suami pegi kl 4 hari. mula lh sakit kepala, panas badan, hehe.

    apapun harap kakchik jaga kesihatan

    ReplyDelete
  2. shu, terima kasih byk ya. sempat lg dia rindukan kakchik. hehe.
    kita ni kalau berjauhan mmg akan teringat-ingat kat suami kan. w/pun kakchik blh jumpa setiap hari, terasa macam sukarnya untuk berjumpa.
    omputih kata, "absence makes heart grows fonder". mungkin betul.

    ReplyDelete
  3. tulah kan kak chik...

    kadang2 org tak caya..bila kita kata tak sempat nak jumpa cik abg...tak sempat nak borak2...macamlah..kita ni ngada2 nak tipu diaorg..tapi tulah..bila dua2 dah sibuk...bnyk perkara yg kena dikorbankan...

    sabarlah hati...

    ReplyDelete

Kakchik ucapkan terima kasih banyak sebab teman-teman sudi memberi komen. Insyaallah kakchik akan membalasnya secepat mungkin.

Related Posts with Thumbnails