Followers

27.8.09

Bahasa meluahkan rasa

Assalamualaikum dan salam Ramadhan untuk semua teman-teman KeluargakuSayang.

Terima kasih banyak kepada yang telah sudi singgah dan membaca kisah dan pengalaman hidup kakchik sama ada yang manis, masam, masin mahu pun pahit.

Sekiranya menyalahi kehendak kalian kakchik MOHON MAAF banyak-banyak.

Kakchik cuma insan biasa yang tidak dapat lari dari melakukan kesilapan atau kesalahan.

Kadang-kadang bahasa yang kakchik guna juga kasar bagi menggambarkan apa yang kakchik rasai berdasarkan pengalaman yang dilalui.

Kakchik perlu meluahkan, di sini lebih baik daripada kakchik lepaskan kepada orang-orang tertentu, bimbang bahasa yang keluar dari mulut akan lebih pedas dan kasar dari bahasa tulisan di sini.

MAAFkan kakchik.

Sebab itu kakchik mahupun ahli keluarga yang lain lebih suka berterus-terang dengan Ummi dan Ayah jika kami menghadapi masalah yang besar dengan orang lain yang membabitkan urusan penting keluarga kami.

Ayah terutamanya adalah insan yang paling tenang bicaranya walaupun di kala marahnya memuncak.

Selepas masalah itu kami terus-terang dengan kedua orang tersayang yang kami hormati, kakchik nampak cik abe lebih lega dan tenang walaupun beberapa kali ada genangan air mata bila dia melihat nota-nota pelajaran dan gambar-gambar kenangan.

Kakchik tahu tulisan kakchik sebelum ini boleh ditafsirkan macam-macam oleh orang yang membacanya. Selepas sehari barulah cik abe membacanya dan ada beberapa patah perkataan yang dia tidak suka kakchik gunakan tapi kakchik minta dia izinkan sebab di saat kakchik menulis itu begitulah apa yang dilalui oleh kakchik sebagai isterinya.

Maafkan kakchik sekali lagi.

No comments:

Post a Comment

Kakchik ucapkan terima kasih banyak sebab teman-teman sudi memberi komen. Insyaallah kakchik akan membalasnya secepat mungkin.

Related Posts with Thumbnails