Followers

25.11.11

Idea Bergaya Dengan Abaya atau Jubah.

BISMILLAH.

Pernah tak ada satu hari kita terasa seperti tak ada idea nak pakai baju apa bila mahu ke mana-mana? Apakata kalian cuba pakai abaya atau jubah dan nak menggayakannya adalah mudah saja. Ini antara contoh-contohnya.

Eid Mubarak!

Once in a While

Once in a While by hanniaziz featuring drawstring handbags

Jangan fikirkan MAHAL, fikirkan bahawa kita boleh mencari item-item di atas yang JIMAT BAJET ataupun yang sesuai dengan bajet kita. Baju murah pun kalau pandai disuai-padan dengan tudung, beg tangan dan kasut akan tetap menampakkan kita elegan dalam sopan.

Kenapa orang selalu fikirkan abaya itu mahal padahal abaya ni ianya bergantung kepada kualiti. Kain baju kurung pun kalau kain batik tu boleh mencecah ratusan malah ribuan ringgit sepasang. Abaya ni kalau beli sehelai saja yang berharga RM200 lah katakan, lepas tu hanya jenis 'plain' dan 'all black' ia sudah cukup sebagai pelaburan kita dalam menjaga aurat. 

Apapun, dalam berpakaian, bersederhanalah sesuai dengan diri kita wanita muslimah. Asalkan memenuhi kehendak syariat, pakailah. Jangan membazir sudah.

No comments:

Post a Comment

Kakchik ucapkan terima kasih banyak sebab teman-teman sudi memberi komen. Insyaallah kakchik akan membalasnya secepat mungkin.

Related Posts with Thumbnails