Followers

19.1.12

TIPS: Bagaimana nak bina kekayaan?

BISMILLAH.

Kakchik agak kesempitan masa sikit minggu ni. Banyak mesyuarat dan kesihatan pula terganggu. Tapi malam ni kakchik masih mengikuti 'update' terkini dari Mentor kakchik, Dr Azizan Osman.

Untuk manfaat bersama, kakchik nak kongsikan juga Tips4Kaya yang dikongsikan oleh AbangAbu di dalam grup di fb. Semoga kita berjaya mendapat manfaat darinya.

Sumber: Buzzle.com


Tips4Kaya dari AbangAbu: Bagaimana nak bina kekayaan? 

1. Bangun awal sebelum suboh 

2. Pastikan pendapatan sentiasa melebihi apa yang dibelanjakan 

3. Pastikan anda mempunyai satu kepakaran yang anda boleh kuasai yang boleh dijadikan duit 

4. Mempunyai network atau lingkungan kenalan yang ada resources atau sumber yang boleh membantu atau menyokong kekayaan & kejayaan anda 

5. Mesti belajar bagaimana untuk melaburkan duit anda di tempat yang boleh memberikan nilai berkali-kali ganda seperti melabur dalam ilmu 

6. Menyumbang atau charity sebahagian daripada apa yang kita dapat kepada yang layak kerana itu bukan hak kita 

7. Senyum dalam apa sahaja keadaan


2 comments:

  1. Assalamualaikum kakchik..
    Selalu ain lihat update akak bkenaan tips2 dr Dr.Azizan Osman.Kira-kira 2 thn lepas ain ada daftar untuk seminarnya tapi at last ain tak pergi pun.Entah nape,waktu tu rasa 'down' sangat..hehe...
    Alhamdulillah melalui pengalaman kakchik dan perkongsian drp akak,dptlah ain cedok ilmu sedikit sebanyak bantu tingkatkn keyakinan diri ini.:)

    ReplyDelete
  2. Wa'alaikummussalam Ain.
    Mana-mana ilmu yang bagus kakchik akan kongsikan Ain sebab makin kita kongsi, insyaAllah ilmu kita makin bertambah.
    Moga-moga satu hari nanti Ain dan suami dapat sertai program DAO kerana mungkin ia akan membuka jalan yang lebih cerah dalam bisnes apatah lagi dalam hidup menuju Allah.
    Silakan cedok Ain jika ianya ilmu dan pengalaman yg baik. Moga Allah berkati ilmu kita.

    ReplyDelete

Kakchik ucapkan terima kasih banyak sebab teman-teman sudi memberi komen. Insyaallah kakchik akan membalasnya secepat mungkin.

Related Posts with Thumbnails