Followers

23.4.12

Hijabista, Apa Pandangan Kalian?

BISMILLAH.


Assalamualaikum dan salam sejahtera. Apa khabar? Pagi-pagi buka blog dah ternampak gambar ini. Kakchik saja nak tanya, "apa pandangan kalian ya?"

13 comments:

  1. dah beli. memang agak ok la.. tp tang fesyen tu.. banyak lagi yang boleh diperbaiki. seronok jugak tgk iklan2 kedai tudung dalam ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih haniekunie. tang fesyen tu yang tersekat sikit kan? kakchik belum beli sebab tak kesempatan nak ke gerai majalah. tengoklah nanti.

      Delete
  2. Pandangan saya "Beratnya mata memandang,bagaimana berat agaknya orang yang menyandang?" :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih Makbonda. Hehehe... faham-faham ajelah.

      Delete
  3. Lama saya tak beri komen di belog Kakchik..

    Pandangan saya, dengan adanya majalah fesyen sebegini, semakin ramai muslimah di luar sana yang akan tampil berfesyen dengan bertabarruj..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih Shira. Hujung ayat tu yang kakchik setuju sangat.

      Delete
  4. salam kak chik, to be honest, mungkin majalah ni akan lebih mengelirukan wanita di luar sana ( termasuklah saya) pengertian menutup aurat... pada pandangan mata, nampak macam cantik dan up-to-date, akal mengatakan tidak kerana nampak seperti ada yang tidak kena atau berlebih-lebihan, tapi hati meronta-ronta ingin mencuba.. macam mana tu?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wkslm abby.
      Itulah abby, kakchik pun berfikir begitu juga.
      Merisaukan takut makin salah faham dlm isu nak menutup dan menjaga aurat ni.

      Delete
  5. salam kakchik. lama tak ziarah sini. sy baru terbaca dalam paper kelmarin psl magazine ni. nak jg baca isi kandungannya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wkslm sis intan.
      Terima kasih sudi juga ziarah lagi. Kakchik pun kadang2 je update blog skrg ni. Jom kita sama-sama dapatkan dan jika perlukan penambahbaikan, kita sama-sama tegur.

      Delete
  6. dah ada magazine tu..ada beberapa isu bermain difikiran saya, 1st: golongan ustaz ustazah @ mereka yg lebih berilmu tak akan setuju sama sekali dgn paparan gambar dlm majalah, wpun ada fashion baju besar tapi warnanya sgt menarik perhatian.

    2nd: kami muda-mudi tertarik dgn gambar fashion, majalah ni mampu memberi idea utk kami berpakaian cantik tapi masih bertudung.

    saya?silap gelak2 belek magazine tu, model lawa takpela kot pakai camtu, kalau saya pakai kangggg ada org ingat saya terlepas dari wad gila mana.
    mungkin ada yg keliru
    mungkin ada yg bijak..sila mix match..baju kat page 10 combine dgn seluar palazo kat page 25, kasut kat page 6 (contoh)

    bestnya magazine ni, ada tulis di mana kita bole dapatkan pakaian+aksesori tu sama ada online shopping/butik
    jln-jln pakai legging?awal2 lagi saya dah pangkah, tak setuju langsung.kat rumah terserah lah.
    penjual menjual tapi terletak di mana kebijaksanaan kita pembeli memakai bila & tempat yg sesuai.

    ReplyDelete
  7. Assalamualaykumwbh Kak Chik..

    Apa khabar kak? Lama Ayu tak drop msg. Selalu jenguk kak but was so busy to drop line. Blog ayu pun bersawang je.

    Pasal fesyen berhijab ni....asas nye mudah sgt2, menurut pemahaman AYu yg cetek ilmu ini...hijab adalah dinding...menjadikan wanita islam tertutup mahal, terjaga mahal, terlindung mahal...terlalu mahal utk menarik perhatian...

    Wanita Islam itu MAHAL, ada value di sisiNYA, cuma kita yang menurunkan sendiri VALUE itu antara sedar atau tidak. Ini ancaman bagi wanita yg bertudung....krn konflik dgn tuntutan agama dan fitrah wanita utk kelihatan cantik....

    WAJIB CANTIK..WAJIB MENARIK hanya di mata suami....itu yg pasti!:)

    ReplyDelete

Kakchik ucapkan terima kasih banyak sebab teman-teman sudi memberi komen. Insyaallah kakchik akan membalasnya secepat mungkin.

Related Posts with Thumbnails