Followers

29.7.12

LANGKAH BEBAS KEWANGAN: Langkah 7

BISMILLAH


LANGKAH 7 dari 30 - TINGKATKAN KREDIBILITI ANDA


Selain dari langkah sebelum ini yang Mekanik$ berikan supaya anda boleh mendapatkan pendapatan yang lebih. ada juga cara yang lebih kreatif dalam menambah nilai dan kredibiliti untuk diri anda.

1) Masuk apa apa pertandingan anugerah dalam bidang yang anda ceburi. Anda boleh menyertai dengan menghantarkan permohonan kepada mereka yang menganjurkannya. Dan sekiranya anda dilihat mempunyai kelayakan mungkin anda akan dipilih memenangi anugerah tersebut dan ini dilihat sebagai sesuatu yang amat berharga dalam resume anda. 

2) Mengambil kelas untuk meningkatkan skil anda dalam bidang anda atau satu skil yang baru untuk menambah nilai diri anda juga akan memberikan peluang untuk anda meningkatkan pendapatan anda, serta mendapat tawaran tawaran lain disebabkan ilmu baru yang anda perolehi .

3)Dapatkan sijil sijil tertentu sebagai pakar dalam bidang tersebut juga akan memberikan anda peluang untuk menambahkan pendapatan anda dan juga mengembangkan perniagaan anda sekiranya anda berniaga. Jadi sentiasa UPGRADE dan dapatkan certification.

1 comment:

  1. hmm.. langkah bebas kewangan atau langkah bebas masalah kewangan ?? Hehe..

    kalau langkah bebas kewangan, saya taknak baca. sbb saya nak sentiasa ada kewangan. tapi, kalau langkah bebas maslaah kewangan sy nak. Kuikui.

    #typo tu. it's okay. saya cepat je perasan. huihh

    ReplyDelete

Kakchik ucapkan terima kasih banyak sebab teman-teman sudi memberi komen. Insyaallah kakchik akan membalasnya secepat mungkin.

Related Posts with Thumbnails