Followers

3.2.12

PESAN TOK GURU: Nikmat Paling Besar

‎"Kasihnya Allah SWT kepada kita sehingga disiapkan bumi dengan segala kelengkapannya sebelum dijadikan manusia dibumi. Sepertimana kita yang ingin menerima menantu, kita adakan majlis kenduri dengan segala persiapan seperti khemah, lauk-pauk sehingga kepada air basuh tangan disediakan untuk rombongan menantu yang tiba di hari perkahwinan. Ini menunjukkan sanjungan kita kepada rombongan menantu yang bakal tiba, demikianlah juga kasih Allah SWT bahkan ia jauh lebih besar jika dibandingkan dengan kasih kita kepada bakal menantu."

Ucapan Tuan Guru Nik Abdul Aziz Nik Mat, Kota Bharu, 6 Januari 2011.

[admin] Video di bawah menceritakan nikmat yang paling besar iaitu nikmat Islam.

4 comments:

 1. Banyok hok Allah bui , kito jah hok tok reti @ jarae nok bersyukur

  ReplyDelete
 2. Assalamualaykumwbh Kak Chik...

  Selamat menyambut ulangtahun perkahwinan di hari yg mulia ini. Samalah seperti Ayu. I remembered us sharing the same date:)

  Semoga Allah swt merahmati ikatan2 kita, Amen.

  ReplyDelete
 3. Betul tu kak pB. Nak banyok2 tapi malah nok bersyukur. Mitoklah Allah jauhke.

  ReplyDelete
 4. Wa'alaikummussalam Ayu. Terima kasih banyak kerana menjadi orang pertama mengucapkannya kpd kakchik. Untuk Ayu, selamat menyambut hari ulang tahun perkahwinan juga. Semoga Allah kembalikan kebaikan yang Ayu doakan kepada kami kepada Ayu juga.

  ReplyDelete

Kakchik ucapkan terima kasih banyak sebab teman-teman sudi memberi komen. Insyaallah kakchik akan membalasnya secepat mungkin.

Related Posts with Thumbnails