Followers

9.7.13

IMKK : AURA, HATI & REZEKI....

Oleh Anis Choc Moist Cake

Semua orang nak aura besar!... Kalau boleh nak sampai maksimum saiz aura tu, sampai keluar dari bulatan aura tu.. Mungkin ada yang tak faham apa dia aura ni semua.. Sebenarnya, semua kehidupan, semua makhluk Allah ada auranya... Bak kata Haji Asri, CEO Life Rich, kita semua ada Nur Cahaya di sekeliling kita.. Nur itulah Aura... Lebih besar Nur kita, bermaksud lebih besar rezeki kita... Jadi, kalau nak jadi money magnet atau nak rezeki mengejar kita, tambahlah atau besarkanlah saiz aura kita, cantikkanlah warna aura kita!..

Senang je nak besarkan aura ni. Setiap hari mandi garam.. insyaallah bulatan aura kita akan menjadi besar.. Senanglah kalau macam tu kan?.. Ada duit, beli banyak-banyak garam tu..hah, balik berendamlah dengan air garam tu... Tapi cukup tak sekadar mandi garam tapi tak jaga hati?..

Ramai yang tak perasan saya rasa... Semua berebut-rebut nak auranya besar, sebab semua kaitkan aura tu dengan rezeki... Itu okay, tak ada hal... Tapi, yang mereka tak perasan ialah tahu tak semuanya berkenaan dengan HATI?... It's all about LOVE... It's all about RELATIONSHIP... It's all about EMOTION... Perasan tak?..

Memang ada yang tak perasan...memang masih ramai lagi yang tak faham... Penat je sebenarnya kalau u all habiskan duit beribu-ribu ringgit untuk ke seminar-seminar untuk menjadi kaya dan berjaya, tapi u all tak jaga HATI u!.. U all pandang ringan tentang hati.. U all abaikan SOAL HATI!!... U all tak tahu... Sebenarnya di situlah sebenarnya punca rezeki u!.. Di situlah sebenarnya punca kekayaan u!.. Di situlah sebenarnya punca kejayaan dan keberkatan u!...

It's all NOT ABOUT duit..duit..duit..... rezeki..rezeki..rezeki... Hati letak tepi?.. Hati lantak pi?.... NO!!!... Kalau u all tak jaga SOAL HATI ni..., u pegi lah kelas beribu ringgit pun, travel punya lah jauh nak cari ilmu nak kaya... Tapi, kalau tak jaga soal hati ni... U tengoklah, balik nanti u buat..buat..bisnes all out, full swing... Mula-mula mencanak-canak sale, meletup-letup produk u.. Tapi...tak lama kemudian.. dah jadi macam dulu balik... Korek lubang, gali lubang.. korek lubang, gali lubang.... Sampai bila?..

Minta maaf, bukan nak kata saya ni pandai sangat SOAL HATI ni... saya pun manusia biasa, ada jugak yang tak betul.. Tapi, yang buat saya kesian kat u all ialah.... U bayar duit nenek seminar beribu-ribu ringgit punnn.... tapi TAK ADA The Power of LOVE... Habis lah!!... Kesian!!... U wont be anywhere, u are wasting your money and your time!..

Saya tengok semalam masa di Seminar Intensif Mentor Kekayaan dan Kejayaan ramai lagi manusia yang tak memahami manusia lain... Yang dia tau nak kaya saja! Masa saya dan team saya ke kedai berdekatan nak makan, kat sinilah kita dapat lihat macam-macam ragam manusia.. Kalau dah nampak orang lain berlegar-legar memegang pinggan nak makan dan mencari tempat... Yang duduk melepak, bersembang, merokok tu... patut beradablah sikit.. Kalau nak kaya, belajarlah kesian kat orang, belajarlah faham perasaan orang.. Jangan pentingkan diri sendiri.. Memang isu ni nampak macam simple, tapi...di situlah letaknya HATI!!!...

Yang dalam kelas pulak, kalau dah tak berminat dengan apa yang u nak belajar, u jangan mengganggu orang lain!.. Ada yang datang entah fokus atau tidak.. asyik nak introduce produk dia saja.. asyik nak menjual saja!.. Come on lah... Kat mana The Power of Contribution u all kalau u all langsung tak beri energi u all untuk orang lain? U tau tak, kalau u dingin membeku..tak responsif, u sedang membebaskan aura-aura negatif u all kepada orang sebelah u.. kepada orang sekeliling u?..

Semua ni experience beberapa orang kawan saya.. Kesian mereka, mau tak mau.. walaupun mereka sememangnya positif, aura pun besar... Tapi, kalau orang sekeliling tak contribute energi mereka, mau tak mau melekat jugak yang negatif tu.. Bukan apa, jadi tak fokus bila ada orang-orang yang tak best macam tu...

Tapi takpe, hari ni...u all set your mind.. U akan duduk di kalangan orang-orang yang positif, orang-orang yang high energy!!.. Yang penting, u must contribute first!.. U must give your love first... Barulah u akan menarik orang-orang yang best dalam hidup u!. Barulah u akan rasa dan faham kemudian nanti... sebenarnya bukan susah sangat nak kaya dan berjaya, apalagi diberkati... asalkan u jaga HATI... u rawat hati u.. It's all about berapa besar u bukak jiwa u kepada orang lain...

It's all about LOVE....

WALLAHU'ALAM....

No comments:

Post a Comment

Kakchik ucapkan terima kasih banyak sebab teman-teman sudi memberi komen. Insyaallah kakchik akan membalasnya secepat mungkin.

Related Posts with Thumbnails