Followers

24.11.12

Kisah Kakchik Ke Shah Alam.

BISMILLAHIRRAHMANIRRAHIM. Assalamualaikum dan salam sejahtera.

SENYUM (^____^)
Hehehe kena senyum dulu baru dapat menulis blog. Tau-tau ajelah kakchik ni makin lama makin slow meng'update' blog kesayangan ni. Banyak masa di fesbuk sekarang ni. Tapi setiap hari pun terasa nak menulis sesuatu. Banyak yang nak diluahkan tapi Allah tak izin juga.

Hari ni sebelum nak bertukar syif kerja di lobi perpustakaan ni, kakchik akan cuba tulis blog. Mana yang ada dalam kepala kakchik akan tulis je.

Di Shah Alam Convention Centre, SACC untuk RIMKK

Seminggu yang lepas kakchik ke Shah Alam. Hadir Reunion IMKK bersama Mentor bisnes kakchik, Dr Azizan Osman. Suami tak ikut sama sebab dia macam biasa, sibuk dengan kerja-kerjanya. Tapi jangan risau ya, kakchik pergi dengan izin dia selepas dia pasti ada orang yang akan ambil kakchik.

Nak jadi cerita, abang ngah yang diharapkan mengambil dan menumpangkan kakchik di rumahnya telah ke Kuching, Sarawak, huhuhu. Oleh kerana hati dah bulat nak pergi RIMKK dan selepas solat dan doa, kakchik yakin dan berani sendirian ke Shah Alam tu. 

Inilah sahabat yang sudi bersusah-payah untuk kakchik semasa di Shah Alam.
Anak-anaknya sangat comel dan keletah.

Tiket kapalterbang kakchik batalkan dan cepat-cepat cari tiket bas. Kenapa nak tukar tiket? Dari naik kapalterbang jadi naik bas? Begini... kalau nak flight, malam tu dah sampai di airport Subang, masalahnya takde orang yang nak datang ambil. Suami risau kakchik dok sorang-sorang kat situ. Jadi pilihannya ialah naik bas malam dan sampai pagi esoknya, terus ambil teksi ke SACC, tempat reunion tu.

Suasana Dewan KTC semasa muktamar dewan muslimat.

Siang hari 16/11 tu kakchik sibuk di tempat muktamar, bertugas di bahagian IT macam biasa. Sempatlah kakchik update status kat fesbuk pasal kakchik akan ke Shah Alam malam tu. Alhamdulillah... ada seorang sahabat yang baik hati, telah bagitau seorang sahabat yang lain pasal kakchik sendirian sampai di Shah Alam. Kakchik tak tahu pun yang sahabat tu rumahnya di Shah Alam. Teruk kan? Dah beberapa tahu berkawan masih tak tahu sahabat sendiri tinggal di situ.

Isyk...isyk..isyk....

Ringkas cerita, alhamdulillah sahabat yang sorang ni sudi nak ambil kakchik di stesen bas seksyen 17 dan tumpangkan kakchik di rumahnya. Allah ni sangat kasihan kat kakchik kan? Dan Dia telah mentakdirkan kakchik punya ramai sahabat yang baik hati dan sangat ikhlas menolong walaupun mereka juga punya tugas dan tanggungjawab sendiri. Ke sana-sini dia tolong kakchik. Tak tahulah sama ada kakchik boleh buat sama seperti dia atau tak jika dia ke KB.

Selepas Seminar VIMT di D'TAHA, Kelana Jaya.

Dalam pada sibuk dengan reunion dan keesokannya ada seminar penggunaan video dalam pemasaran internet di Kelana Jaya, Allah telah izinkan kakchik bertamu di rumah sahabat pertama yang tahu pasal kakchik ke Shah Alam. Kakchik yakin sangat sahabat inilah yang telah melaporkannya kepada sahabat yang di Shah Alam tu hehe. 

Syukur dan gembira yang amat kerana bila ke Bukit Damansara tu, bukan seorang je sahabat yang kakchik dapat jumpa malah 5 orang termasuklah adik kepada salah seorang sahabat kakchik. Mereka ni semuanya kakchik kenal dan bersahabat melalui fesbuk. Tengok, fesbuk ni banyak yang positifnya jika kita cari yang positif kan?

Seronok jumpa sahabat kesayangan.

Sembang-sembang, makan-makan dan ambil gambar pastilah aktiviti wajib bila bertemu. Bila dah balik ke KB ni kakchik selalu juga membelek-belek gambar-gambar ketika bersama mereka. Rindu pada sahabat-sahabat yang jauh. Kalaulah mereka pula boleh berkunjung ke KB kan?

Sebut pasal seminar video atau Seminar VIMT tu, kakchik sebenarnya buat tindakan adhoc menyertai program tu. Dah lama teringin nak join tapi kali ni memang kakchik 'fast action fast result' sungguh. Ye lah, dah datang dari jauh ni elok penuhi jadual dengan aktiviti berfaedah kan. Manfaatnya bukan pada bisnes kakchik je malah boleh guna untuk jemaah juga.

Sejak balik ni, video blog pertama kakchik masih belum siap. Setiap hari kakchik tengok rakan alumni yang sama-sama ke seminar, kongsikan hasil mereka. Segannya... tapi takpe, vlog kakchik mesti siap juga hari ni dan dapatlah kakchik kongsi dengan Coach serta rakan alumni yang lain. Bertatih nak praktis ilmu yang dipejari. Orang kata, sibuk macamana sekalipun, mesti buat juga sampai siap dengan baik. Jangan hangat-hangat taik ayam je. Kan?

Ni kakchik tengah menggodek-godek draf vlog kakchik la ni. Guna software Sony Vegas Movie Studio Platinum. Mesti siap hari ni. Mesti!

No comments:

Post a Comment

Kakchik ucapkan terima kasih banyak sebab teman-teman sudi memberi komen. Insyaallah kakchik akan membalasnya secepat mungkin.

Related Posts with Thumbnails