Followers

7.1.13

TIPS KEWANGAN MANTAP


‎Oleh: Abang Abu, Mekanik Wang

MEKANIK $ : Antara perkara yang pada saya rasakan amatlah penting untuk menjadikan keadaan kewangan anda memang mantap.....

Kena pastikan anda buat benda ni
1) Anda membina ilmu kewangan
2) Ketahui bagaimana untuk mengunakan income and balance sheet.
3) Menghuraikan maksud kebebasan kewangan dan membina aliran tunai yang akan menjadikan anda mencapai kebebasan kewangan ,
4) Mengenal pasti strategi membina kekayaan.
5) Apa kos sebenar liabiliti anda.
6) Tahu apa itu pelabiuran hartanah dan pelaburan saham.
7) Membuat pilihan yang tepat dalam hal hal kewangan .
8) Membina pengetahuan mengenai perniagaan
9) Ketahui cara keluar dari perlumbaan mencari duit setiap hari.

Amacam? Kau orang tahu ke benda-benda ni..... Kalau dah tahu TAHNIAH....

Kalau tak tahu, memang susahlah nak berjaya KAYA,,,,,, So, apa nak tunggu lagi...... JOIN Program AbangAbu untuk mengetahui semua hal-hal di atas dan banyak lagi....

ps: Kakchik salin terus dapi page MEKANIK $ di fesbuk

5 comments:

  1. Tahu setakat belajar dedulu, application fail. Hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau macam tu sekarang dah boleh apply semula :)

      Delete
  2. Maklumat yang berguna

    http://miecyber.com/anda-seorang-yang-prihatin-dan-penyayang/

    ReplyDelete
  3. nice day :)
    hargailah hari kemaren,
    mimpikanlah hari esok,
    tetapi hiduplah untuk hari ini.
    bagi-bagi motivasinya yaah...

    http://wisataoutboundmalang.com/

    http://www.nolimitadventure.com/

    ReplyDelete

Kakchik ucapkan terima kasih banyak sebab teman-teman sudi memberi komen. Insyaallah kakchik akan membalasnya secepat mungkin.

Related Posts with Thumbnails